[]

Bu durumda e-okuyucu almak mantıklı mı?

Bu aralar Kindle Paperwhite 5 alasım var. Ekran boyutu 6.8 inch.
Telefonum iPhone 14 Pro, ekran boyutu 6.12 inch.

Daha önce Kobo Clara, Kobo Sage kullandım uzun süre. Sonra bir şekilde bir sebepten elden çıkardım ikisini de. Yani telefonun bir e okuyucunun yerini tutmayacağını birinci elden biliyorum. E-ink teknolojisi, gerçek kağıt hissi, göz yormayan ışıklandırma vs hepsine hakimim.
Ama benim telefondan kitap okumakla ilgili bir derdim yok. Şu an sadece ekran boyutunu düşünüyorum.

6.8 inchlik bir e okuyucuya 4500TL vermek mi mantıklı,
Yoksa 6.12 inchlik telefondan okumaya çalışmak mı mantıklı sizce?

 
3-5 sene sonra göz hekimi, gözlükçü ve gözlük konulu duyurular açmamak için şimdiden tedbir almakta fayda var diye düşünüyorum.


  • Mirket  (31.05.23 21:22:00) 
@Mirket

Evet bu açıdan bakınca mantıklı gerçekten.
Ama çok okumayacağım bu şekilde. Arada sırada yanımda kitap taşıyamadığım durumlarda açıp okurum. Gerçi bundan daha fazla okurum, böyle söyleyince de biraz fazla azaltmış oldum. Yani işte kabaca ayda 2 kitap anca bitiririm bu şekilde.
  • gallienus  (31.05.23 21:25:03) 
ikisi cok farkli kindle kitaptan daha az yoruyor ben seviyorum


  • abi bi dizi buldum on numara  (31.05.23 22:51:25) 
Yani benim nezdimde günde ekran süreniz yarım saat artacaksa iphonedan devam edilebilir. Bütün konforu bir yana 4500 liralık aletin kendini amorti etmesi.in 75-100 kitap okumanız lazım. Ben aldığımda 20 kitapta kendini amorti etmişti cihaz bunu da düşünmek lazım.
Bunun dışında ekran boyutları ekranın çapraz uzunluğunu verdiğinden 6.1 inch ile 6.8 inch arasındaki fark da az değil

  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (01.06.23 01:47:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.