[]

İlk uzun yol için istanbul-ankara nasıl bi rota olur

1 senedir hergün araba kullanıyorum, 11000 km yaptım istanbul şehir içi, tek başıma gitsem ankaraya diyorum düm düz yol mu yoksa dağ taş engebe viraj falan var mı çok?




 
zor bir yol değil ama yola yorgun çıkmayın, arada bir mola verip kahve için, yüzünüzü yıkayın bir de aracın bakımlarını yaptırmadıysanız yaptırın, yağına, suyuna, lastik basıncına vs. bakın işte.


  • şeyh x  (20.05.23 15:26:19 ~ 15:26:27) 
Ohoo, bu rota için yeterli bir tecrübe.

Sık sık dalga geçiyoruz ama "adamlar yol yabtı", yolalr geçrkten güzel. Kar kış yoksa acemi biri için bir tehlike yok bence.

En soldan gitme, hız kuralalrına uy, en sağdan da gitme. Tırlara kamyonlara dikkat et, adamların önünde yavaşlama, hızlarını kesme, yokuş çıkarken yavaşlamalarına sebep olma.
  • John Bloor  (20.05.23 15:27:07) 
uzun yol şehir içinden aslında daha kolaydır ama dikkat etmen gereken, eğer uzun yol yapmadıysan birkaç konu var.

- hız sarhoşluğu: bu çok küçümsenir ama tehlikelidir. uzun yolda saatlerce 100-120 gittikten sonra şehir içine girince hızını ayarlayamazsın. 30-40 gidilmesi gereken yerde farkında olmadan 60-80 ile gidebilirsin.

ilk denemede ankara yerine daha kısa bir rota sapanca izmit taraflarına gidip gelebilirsin.
  • orpheus  (20.05.23 15:37:51) 
ben 120 sabitleyip gidiyorum, daha öncede 150-160 giderdim. yakıtta büyük tasarruf oluyor.

istanbul ankara arasında dikat edilecek yer kocaeli civarı. sonrasında yol zaten güzel. sag şerit güvenli diye aldanma sol şeritten zınk önüne geçip sağdan çıkış yapmak isteyen olabiliyor.

Otobandan ve orta şeritten git.
  • liberal  (20.05.23 15:50:34) 
3 şeritli yollarda şeritler arası hız farkı biraz fazla geliyor bana. Şu ki: sol şerit 120 ile akıyor, orta şerit 90 ile mesela. Bu ferktan dolayı da şeritler arası geçiş biraz yoruyor insanı. Kocaeli kısmında 15 km kadar bölümün çoğu 3 değil 2 şerit, o da ayrıca zorluyor kamyonlar-tırlar coşup da sol şeride çıkınca. Sakin kalıp sollamak için fazla dikkatli olup kör noktayı kontrol edip güzergah da iki veya üç kısma ayrılıp orada mola vererek kafa resetlenirse faydası olur.
Keşke daha sakin bir rota seçeneğiniz olbaydı.
Eskişehir-konya arası 350km (iki şerit) değil de Esk-Gebze arası 260km (özellikle otoban kısmı) daha fazla yoruyor ve geriyor beni mesela.
  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (20.05.23 16:35:31) 
İlla ankara diye bir şey yok aslında daha yakınlara da gidebilirim. Eskişehirden sonra yollar zorlaşmaya başlıyorsa eskişehire de gidebilirim çibröek yer gelirim ya da bursada iskender falan :)


  • regina phalange  (20.05.23 19:04:26) 
istanbuldan eskişehirin yoluyla ankaranın yolu birbirinden çok farklı. Ankara yolu çok sıkıcı, bol şeritli, düz bir yol. eskişehir yolu ise ben yenikapıdan yalovaya inip oradan giderdim hep eskişehire. sana da onu tavsiye ederim. çünkü köprüye gelene kadar bile çok yoruluyorsun. istanbulun hızlı trafiği daha yolun başında çok geriyo insanı. yalovadan sonra ise zaten orhangazi, bursa, inegöl ve mezitler. mezitler virajlı ama bol yeşillikli çok keyifli bir yol. o güzergahta en yoracak kısım inegöl olur, çünkü bir tek orada şehir içi trafiğine giriyorsun, çok ışık var ama kısa sürüyor.
inegölde köfteni yersin, eskişehirde çarşı pazar gezersin. dönüşte eskişehirden istanbula giderken mezitler çıkışında yeşilpınar diye bir restaurant var, ormanın ortasında çok keyifli, orada yemeğini yersin. acıkmadıysan da orhangazide duvalı tatlısı olan bir yer var, küçük bir aile restaurantı, orada saç kavurması ve duvalı tatlı yersin, vapura dönüp geçersin istanbula. mis.canım çekti.
ne sordun, ne anlattım ama walla ankara yolunda bir şey yok. sırf eziyet o yol.
  • sirkelimon  (22.05.23 10:35:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.