[]

Banka döviz krizi ne yapılmalı?

20 yıldır finans sektöründe olan ve ekonomi doktorası olan biri olarak bankalardaki dövizimi orta vadede güvende bulmuyorum.

Marj kaybını göze alarak usdt geçmek istiyorum. (önce TL geçip sonra almak) iki sorum olacaktı?

Türkiye’de ki ekonomik kriz btc turk tr binance gibi kurumlara sıçrar mı? Öyleyse hangi cold wallet tavsiye edersiniz?

Usdt yi busdt, usdc ile dağıtayım mı? Yani usdt ne kadar stabil bir güvene sahip?

 
normalde 20 küsur olan şeyi bankada 19,5'a bozup geri borsadan 21'den usdt mi alacaksın?

Bence mantıklı olan (istanbuldaysan) parayı çekip kapalıçarşadaki kriptocuların birinde elden verip usdt almak. Onlar belli bi oranla atıyorum binde x düşüp veriyor. (zaman zaman çok değişiyordu şu an fahiş rakamlar da alıyor olabilirler tabii)

Btcturk Paribu gibi Türkiye'de yerleşik yerlere sıçrar tabii onlar da düzenlemelere tabii. En güzeli ledger veya trezor tarzı wallet ama ne olduğunu nasıl işlediğini iyi anlamadan tüm paranı atma. Bende yıllardır Ledger Nano S var zaten ilk ünlü olanlardan, ama sonra yenileri çıktı. Aslında kripto mantığını bilmeyen veya pek uğraşmak istemeyen biri için borsa daha güvenli (borsa batmadıkça :D) çünkü 2fa authentication, farklı ip girerse maille onay vb. güvenlik mekanizmaları var. Cold walletta 24 kelimeni bulan biri olduğu anda nanay. (sen kaybedersen de soğuk su içersin)
  • nhk ni youkosu  (19.05.23 01:12:45) 
marj kaybini makas araligi olmamasiyla zaten kurtarirsiniz.

btc turk vb. turk sirketleri türkiye'de olacak her seyden etkilenirler, binance-tr ise turklerin banka araciligiyla kolayca kripto alabilmesini saglamak icin kuruldu diye biliyorum baska bir olayi yok, etkilenmez. cold-wallet'lar hakkinda surekli buluta geciriyoruz bilmem nerede yedekliyoruz ekstra deyip surekli hacklenme haberleri cikiyor guven vermiyor.

stabilitesi usdc'nin dustu bir ara yuzde 10 kadar deger kaybetti fakat bunun nedeni teknolojiden bagimsiz arkasinda tutulan paranin bir kisminin batan silicon valley bank'ta olmasi. iyi toparladilar tabi ama daha ciddi boyutta bir krizde tumden de gidebilir bir anda. www.theguardian.com

yani dağıtmakta fayda var her şekilde.

ytd.
  • gule gule  (19.05.23 01:16:11 ~ 01:18:24) 
dövizin öyle milyon dolar falan değilse neden nasdaq'daki baba hisselere yatırmıyorsun? ille nakit tutacaksın tamam. likidite önemli mi senin için?

bir de usdt dediğin de allah kelamı değil. birilerinin arzını dolara göre açıp kıstığı bir meta. geçenlerde makas oluşmuştu. usdt gidici mi falan diye triplere girmişti millet.

ben olsam nasdaq'a gömerim.
  • alperz  (19.05.23 08:37:22) 
ben değil ama çok yüksek miktarda para ile çalışan bazı arkadaşlarım sadece fiziki dolara güveniyor. fiziki dolar + kiralık kasa yapan çok fazla insan var. binance konusu bambaşka bir dünya. türkiyedeki para krizi ile binance global in güvenliğini karşılaştırdığımda ben sonuca ulaşamıyorum. kafa kafaya gibi geliyor. bankadaki kiralık kasaları boşalttırma mevzusuna gidebilir mi hükümet onu tartamıyorum. olmaz ya o kadar da dediğimiz çok fazla şey oldu çünkü. en temizi pablo escobar tarzı dolar + bir yere gömmek olabilir :)


  • tukenmez adam  (19.05.23 12:00:57) 
1 seneye yerel seçimler var.
İktidarı ele geçirmiş rte daha kolay borçlanacaktır.
Turizm sezonu da açılıyor.
Bankalardaki dövizleri bloke edecek kadar bir kriz olmaz diye umut ediyorum.
Benim de bir miktar birikimim bankada dövizde.
Şu anda fiziki çekemem, zaten vermiyorlar sanırım.
Güvene alacak, coin dışında bir yöntem bilen varsa söylesin :)
  • vizivozo  (19.05.23 14:28:19 ~ 14:32:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.