[]

Amatör Statüsünde olmak vs Profesyonel Statüsünde olmak

Aradaki fark ne tam olarak? Bunu lig bazında soruyorum ama bir takım hakkında okurken aklıma takıldı.

Az önce FC United OF Manchester United adlı takımın Wikipedia sayfasını okuyordum. Yarı profesyonel futbol takımı diye tanımlanmış, oradan aklıma geldi.

Bugün ülkemizde Futbol, basketbol ve voleybol sporları profesyonel düzeyde oynanıyor. Malum bir ara amatörüydü. Haftaya amatör düzeye geçiyoruz arkadaşlar deseler nasıl bir süreç olur? Veya şöyle sorayım; arkadaşlar haftaya profesyonel oluyoruz bilginiz olsun dediğinde, nasıl gerçekleşiyor amatörlükten profesyonele geçiş?

Ekstra bir soru; bir takım, amatör kümeye düştüğünde nasıl oluyor, ne değişiyor takımda?

 
Genel olarak yapılan işten para kazanıyorsan profesyonelsindir.


  • archmage mahmut  (14.05.23 17:25:32) 
Biraz karışık konu aslında.
Bir tekstil firman var diyelim. Firma çalışanlarından bir takım kuruyorsun. Bu amatör bir takım oluyor. Çünkü Takım gelir maksatlı değil, oyuncular bu işten para kazanmıyorlar.

Aradan zaman geçiyor, takım başarı üzerine başarı kazanıyor, bu durum firma için reklam oluyor ve firma gelirini ikiye katlıyor.

Bunun üzerine patron, oyuncuların ücretlerine sekiz kat zam yapıp, işe gelmeyin 7x24 antrenman yapın diyor. Hatta dışardan süper bir oyuncuyla anlaşıp, parasını el altından ödeyip onu da firmada çalışıyor gösterip takıma dahil ediyor.

Ama takım hala amatör, oyuncular hala amatör.

Olimpiyatlara katılan takımların da müsabıkların da hepsi amatör. Kim inanır onların hayatlarını kazanmak için başkaca bir işte çalıştığını.
  • Mirket  (14.05.23 17:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.