[]

4 yaşında kız çocuğu için müzik aleti yardımı

kızıma bir enstruman alayım diyorum. ne önerirsiniz?




 
Baglama


  • allah yazdiysa bozsun  (04.05.23 01:02:47) 
bütçeniz müsaade eder mi bilmiyorum ama ben piyano derim.

çünkü temel yaklaşım açısından basit bir alet. sadece tuşa basıyorsunuz. dört yaşındaki çocuk için içselleştirmesi daha kolay olur diye düşünüyorum. zihinsel gelişimine, motor kapasitesine katkısı ise inanılmaz olacaktır. gitar, keman vs. tabii ki öğrenemeyeceği şeyler değil ama daha kompleks veya sıkıcı bulabilir çocuk onları. kaldı ki 4 yaşından atıyorum 10 yaşına kadar piyano çalan bir çocuk devamında zaten diğer enstrümanlara geçişi de daha rahat yapar diye düşünüyorum.

tamamen sıradan vatandaş olarak desteksiz sallıyorum ben tabii, şahsi fikir. kendimi düşünüyorum mesela, dört yaşındayken "anaa buna basıyorum bu ses çıkıyo" diyebileceğim bir enstrüman olan piyanoyu çok daha rahat öğrenebilirdim sanırım.

zaten amacınız muhtemelen çocuğun belli bir disiplin geliştirmesi, motor kabiliyetlerini güçlendirmesi... virtüöz olsun, dünya çapında sanatçı olsun demiyorsanız bence piyanoyla başlamak iyi fikir olabilir. alışması görece kolay ama faydası büyük. ileride kendi ilgisine göre başka enstrümanlara geçiş düşünülebilir belki.

büyüdüğünde sanatçı olursa buraya yazın ama yine. bi konseri olur bi şey olur, haberimiz olsun. izleyelim.
  • mark greg sputnik  (04.05.23 01:11:49) 
eğer zengin değilseniz 4 yaş için piano biraz abartılı... onun yerine bir org alabilirsiniz. benim de vardı çocukken. şimdi de amatör olarak müzikle ilgileniyorum, çaldığım enstrümanlar var ve kendi başıma öğrendim. bağlama, gitar falan bunlar o yaş için zor, eğer çocuğun ilgisi ve eğitim verecek birisi yoksa. tuşa bastıkça ses çıkaran en makulüdür. :)


  • motosiklet burclu adam  (04.05.23 02:54:42 ~ 02:56:14) 
Çocuğunuz ile sık sık müzik enstrümanlarıni inceleyebileceği mağazaları ziyaret etmenizi öneririm. Bir enstrüman çalması onun isteği mi yoksa sizin hayaliniz mi? Çocuk konserleri de iyi bir başlangıç olabilir. Konser bitiminde ilgisini çeken bir enstrüman varsa hakkında bilgi edinebilir, birlikte inceleyebilir, YouTube kanallarındaki çocuk kayıtlarına göz atabilirsiniz. Bir çocuğun bir enstrümana ilgisini canlandırmak ile onu bu dünyadan soğutmak arasında ince bir çizgi var. Çok da keyifli bir yolculuktur.


  • from where i ride  (04.05.23 08:07:04) 
Eğer eviniz müsaitse bir davul seti alın derim.


  • vedatchilipeppers  (04.05.23 09:18:06) 
Kolay taşınabilir bir şey alırdım ben olsam, keman, flüt gibi, gittiği yerlere götürebilsin, bi parkta, bi bahçede, denizde, kırda, bayırda çalsın, alıştırma yapsın minik kız.


  • birbilmecemvarçocuklar  (04.05.23 09:46:49) 
4 yaş enstrüman seçmek için çok ideal bir yaş değil, ama piyano en makulu. Tabii çocuğun ilgisi alakası da önemli.

Piyano genel müzik teorisi için iyidir, ilerde ilgisine göre her enstrümana sıçrar. Ya da hiç ilgilenmez.

yamaha ya da casio'nun dijital piyanolarından birini alın. Taşınabilir stage piyano bile olur hem yer kaplamaz.

Dijital piyano diye altını çiziyorum çünkü tuşe önemli, çocuklar org vb tuşesiz enstrümanlardan çabuk sıkılıyor. Ama dijital piyano alırsanız epey gerçekci bir enstrüman elde edersiniz.

9-10 bine sıfır dijital piyano bulunur. 88 tuş, weighted keys özellikli bir enstrüman almanız önemli.

bu arda 2. elde daha da ucuza denk getirirsiniz.
  • anten  (04.05.23 11:37:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.