[]

akademi sorusu

şöyle bir şey gördüm. "yayınlanacak ve çok atıf getirecek makale konusu bulma" biri bu konuyla ilgili tavsiyeler vs. vereceği bir zoom konferansı yapacakmış sanırım.

bir akademisyen tabii ki makalelerinin yayınlanmasını ve atıf almasını ister ancak bu söylemde bir sıkıtı yok mu? tamamen "atıf getirecek" konulara odaklanmak ne kadar bilim kaygısıyla yapılır? akademisyen olmadığım için bilemiyorum. kademisyen temelde onu meraklandıran konularda çalışmalar yapmamalı mı?


 
İçeriği bilmeden yorum yapmak yanlış olabilir ama öğrenciler için günü kurtarmaya yönelik bir şey olarak algıladım ben. Zoom konferansı zaten ciddi bir şey değil.

Bir araştırmacı popüler konulara yönelebilir. Bu yanlış bir şey değil. Popüler olan şeylerin endüstride karşılığı olabiliyor. En basit olarak elektrikli araçlar popülerken gidip batarya teknolojileri araştırılabilir.

Çok atıf getirmesi kontrol edilebilecek bir şey değil zaten. Bunu geçiyorum.

Bir araştırmacı merak ettiği konularda çalışma yapmalı ama gerçek hayat böyle değil. Senin merak ettiğin şeyi ülkede çalışan bir hoca yoksa o şeyde çalışamazsın. Yine en basit olarak nükleer enerjiye meraklıysan Türkiye'de uygulaması bile yokken bir şey yapamazsın.
  • dissendium  (27.04.23 21:20:31 ~ 21:21:09) 
Büyük ihtimalle sizin de düşündüğünüz gibi biraz kurnazca bir sebeple yapılıyordur bu.

Ama bir yandan da atıf alan konu diğer konulara göre daha fazla çalışılan, araştırılan konu anlamına da geliyor. Yani şu anda akademinin ihtiyacının olduğu alanda makale üretmek olarak da bakabiliriz bu işe.
  • michael_knight  (27.04.23 22:00:45) 
Yeni popi olmaya aday konular vardır öngördüğü onlardan çıtlatacaktır

Eşim kendi alanında ilk denecek ve kayda değer tezlerden birini ve devamında makalelerini yayınlamıştı devamında konu popi oldu o konuyu araştıranın karşısına eşimin tezinden ve makalelerinden başka elle tutulur bir şey çıkmıyor böylece çok atıf alıyor atıf aldıkça ünleniyor tanınıyor akademik teşvik alıyor okullara konuşmacı olarak davet ediliyor vs vs

Bu tarz konular vardır öngördüğü
  • basond  (28.04.23 06:18:59) 
bana şu yanlış geliyor. bir akademisyenin en önemli olayı bence meraktır. bir makale yazacaksa, bir konuda çalışacaksa onu çekmesi lazım. "şu konuda yazarsam çok atıf alırım" kafası bilimin mantığına aykırı gibi geliyor.

tabii ki yayınlanmasını, atıf almasını ister ama bunun için çok çabalamak absürt geldi. akademi dünyasının hoşuna gidecek şeyler yazmak gibi oluyor. e bilim bu değil?
  • hknty  (28.04.23 13:38:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.