[]

Dovizle askerlik yapma nedeni

Ciddi ciddi odeyen var midir bunu? Kanli canli gordugunuz bildiginiz kisi? Adam zaten y.disinda yasiyor, tatil icin geliyorsa geliyordur Turkiye'ye. Bu adam durup dururken 5000 euroyu niye odesin?




 
ileride belki dönerim diyen herkes ödüyor.


  • king lizard  (26.04.23 21:08:05) 
Birlikte çalıştığım ekipten bir abi yapmış. 7 sene USA’da okumuş çalışmış sonra dönmüş 2009’da, o arada yapmış işte. Bilmiyorum niye yapmış ben bordo bedelliydim. Zorunlu askerlik nedir zaten sene olmuş 2023, G3 kullanmayı bilsen ne bilmesen ne. Ne faydası var, bir ton da maliyet. Dünyanın en verimsiz olayı sanırım askerlik.


  • vedatchilipeppers  (26.04.23 21:11:39) 
ben odedim. arkadaslarim da odedi. ilerde donmeyi falan kesinlikle dusunmuyorum ama senede 1-2 turkiye'ye geliyorum aileyi ziyarete ve tatile. o durumda asker kacagi olmak sikniti.


  • hot potato  (26.04.23 21:13:15) 
ben odedim, 1000 avro.

bir ara $10.000 idi diye hatirliyorum. Kredi cekmeyi dusunuyordum.
Sonra 5000 avro oldu, iyi bari demistik.
Sonra secim ayagina reis 1000 avro yapinca ertesi gun gittim kapattim hesabi.

5000-10000 fark etmez oder gecerdim. Cift vatandaslik var ama tc vatandasligini birakmam, sonradan aldigim pasaportu gheri istesinler, yarin UPS ile yollarim, sikinti olmaz. Ama TCyi kaybetmek koyar.

Mevzu kuru siki milliyetcilik falan degil, sag tandansli hicbir partiye oy atmam. Anavatan olayini anlamak icin yurtdisinda uzun sure yasamak lazim, yasamayan bilmez.
  • cooperr  (26.04.23 21:16:14) 
@vedatchilipeppers yanlis oldu galiba dovizli askerlik odeyeni sordum, askerlik yapani degil
@hot potato hocam sadece konsoloslukta calisiyorum vs diye askerligini erteliyorsun, bir daha soran olmuyor simdi sana. 38 yas siniri vardi o da kalkmis 3-4 yildir. Yani istersen 60-70 yasinda ol, sinirdan gir cik kimse sormaz askerlik
@cooperr hocam mevcut durumda tc vatandasligin kaybolma gibi durumu yok, dedigim gibi yas siniri da olmayinca kimse sormuyor bir daha askerlik sana
  • freedonia  (26.04.23 21:17:22 ~ 21:21:21) 
@free konsolosluk son duzenlemede 35'ine kadar erteliyor, 38 degil artik. kac yasina kadar yapmadan idare edersen yastan kurtuluyorsun bilmiyorum ama dedigim gibi turkiye'ye gidince polisle jandarmayla muhatap olmaktansa kendimi kopruden atarim deyip odedim. 2900 euro'ya falan geliyordu ben odedigimde.


  • hot potato  (26.04.23 21:21:55) 
@hot potato yok hocam 35 diye bir sinir hic olmadi, 38 yas siniri varmis sonra yas siniri da kalkti, istersen hic odeme omrun boyunca ha tr'ye temelli donersen ode diyebilirler


  • freedonia  (26.04.23 21:32:15 ~ 21:32:39) 
Ben yanlış ifade etmişim ya, bizim ekipteki kişi döviz ödemiş askerlik yapmamış işte. Onunki de konsept olarak bedelli askerlik olsa da tanımsal olarak bedelli askerlik değil demek istedim.


  • vedatchilipeppers  (26.04.23 21:32:46) 
@freedonia valla ben 50 yasinda havaalanindan alinip goturulen eleman biliyorum.
bana da yurtdisina baya daktiloyla yazilmis bakaya kacagi kagidi falan gelmisti, konsolosluga gittik ugrastik baya.

pek oyle odemezsen birsey olmaz durumu yok yani, ilk GBT'de alirlar.

kardesim de daha yapmadi mesela, 1 lira vermem vatandasliktan cikacam diyor. Sonra oturum karti falan veriyorlarmis. Beni bozar boyle mevzular. Verdim 1000 avroyu kafam rahat.
  • cooperr  (27.04.23 00:21:56) 
Yasalara uyan insanlar oldugumuz icin dovizli askerlik yapiyoruz.

Kanada vatandasiyim. Dovizli degil bedelli askerlik yaptim. $16.000 odedim. Neden bedelli yaptim? 5 yil icinde 7 farkli ulkede calistigim ve zamanim olmadigim icin dovizli askerlik icin gerekli belgeleri toparlayamadim, calistigim bazi bolgelerde Turk temsilciligi olmamasi isleri daha da zorlastirdi. Ayni zamanda bedelli askerlik kriterlerine de uyuyordum. Dovizli yerine bedelli yaptim. Askere gitmedim. Bankada hallettim butun isleri.

Turkiye'ye donmeyi dusunmuyorum. Ailem Turkce bilmiyor. Turkiye'nin bugunlere gelmemde katkisi cok buyuk, kisitli kaynaklara ragmen cok kaliteli bir egitim aldim. Ordunun ve devletin maddi ihtiyacina katkida bulundugum icin memnunum.
  • thetruenorthstrongandfree  (27.04.23 01:45:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.