[]

"Yemekten x saat önce ve y saat sonra su içme" teorisi ne kadar doğru?

Merhabalar

Bu teori tam olarak neye dayanıyor acaba? Bilimsel bir kanıtı var mı yemekten şu kadar önce ve sonra su içmeme konusunda?

Var mı bu konuda gerçekten bilgisi olan?

 
Bununla ilgili dandik teoriler var ama broscience tabii bunların hepsi. Misal bi tanesi yemekten önce su içersen bu besinin daha hızlı sindirilmesine ve kan şekerinin hızla yükselip düşmesine neden olur şeklinde. Yani yediğin her besinin sindirim süresi bellidir buna bir şey etki etmez, misal et 7-8 saatte sindiriliyor, ben 1 litre su içsem 2 saatte mi sindirilecek, sindirim dediğin şey bir takım asit ve enzimlerle alakalı bir durum, su içsen de içmesen de bu sürece etki edemezsin kafana göre iç ya da içme sana kalmış.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (25.04.23 14:02:51) 
yemekle sıvı tüketmemek ve yemeğe yakın zamanlarında sıvı tüketmeyerek mide rahatsızlıklarımdan kurtuldum. (reflü+gastrit)
kesinlikle ciddiye almanı öneriririm. yemekle ve yakın zamanında sıvı tüketimi asit-baz dengesini bozuyor.

  • adivar  (25.04.23 19:19:51) 
fazla içtiğin su zaten dışarı atılır
sindirim için gerekli olan asidik ortamı bozmuş oluyorsun su tüketimi ile
aynı şekilde soda da bazik etki

et ve süt ürünlerinin aynı anda tüketilmesi de demir emilini azaltıyor

hepsi gerçek ama öldüren şeyler değil
  • bir soru sorcam  (25.04.23 19:46:13 ~ 19:46:42) 
Yemek yerden ne kadar çok su içmeyi istesem de içtiğim zaman midemin daha çok bulandigini gözlemledim. Gazlı içecekleri söylemiyorum bile


  • sanguine  (25.04.23 21:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.