[]

Tavuk çiftliği

Merhabalar. Küçük bir yerde 50 100 tane civciv beslemeye başlayarak zamanla tavuk çiftliği kurmak mümkün mü? Girişim fikri olarak bu konuda ne düşünürsünüz? Sağ olun.




 
hocam bunun için sadece tavuk üretmek değil onları canlı tutmak için otomasyon yatırımı gerekli, gerek iklimlendirme, gerek besleme, gerek izolasyon, bir salgınla binlerce tavuğun iki günde telef olur, bunları kontrol edip düzenleyecek otomasyon sistemi şart tek yatırım maliyeti 100m² tuğladan kümes ve civciv değil


  • freebird5406_2  (20.04.23 02:21:45) 
+ 1 freebirs

Sizin bu dediginizle pazarda gezen tavuk yumurtasi satarsiniz. Tavuk ciftligi baya ciddi bir olay, 30 40 gunde kesime hazir hale getirmeniz ona gore yemlemeniz hastalikla mucadele etmeniz lazim. Tavuk cinsleri de farkli oluyor besicilik icin
  • oscar  (20.04.23 02:54:13) 
Her köylünün bahçesinde 3-5 tavuğu, bir kümesi vardır.

Yaparsın, geliştirirsin, büyütürsün. İlerde çiftliğe de dönüştürürsün. Bunda bir sıkıntı yok.

Yalnız iki konu önemli.
Başlangıçta nafakanı buna bağlamaman gerek. Yani başka bir gelirin olmalı.

İkincisi ve önemlisi, sadece bu konu için değil, her türlü üretim işinde öncelikli konu pazar bulunmalıdır. Yani üretmeden önce ulaştırabileceğin yerdeki satın alıcıyı bulman gerekir.

Bizim burada birkaç site ve köy evleri var. Bi köylü kapıyı çalıp 3-5 günde bir size gezen tavuk yumurtası getirsem taze taze dese ben alırım. Bütün site de alır bence.

Hastalıkın bir anda bütün kümesi telef etmesi doğru ama, göze alınabilir bir risk. Dediğim gibi her köy evi bahçesinde bir kümes mutlaka vardır.

Gezen tavuk işine girersen, artık şurada da göründüğü gibi, sokak köpeklerinden mezarda bile rahat olmadığı için etrafı çok iyi çevirmen lazım.
twitter.com

Karaburun'da gezen tavuk yumurtası satan bir köylü, son zamanlarda alıcı kuşlar dadandığını söylemişti. Çok şehir dışı bir yerde kümes kurarsan üstü de örtmen gerekebilir yani.
  • Mirket  (20.04.23 12:49:45 ~ 12:57:04) 
Yetiştirilmesi için yetiştiricilere civciv ve yemin teslim edilip, 40-45 gün sonra alınıp kesime götürülen bir sistem de var.

Yani diyelim x piliç firması, kendi yetiştirme kapasitesi yetmediği ya da uğraşmak istemediği için profesyonel kümesi olan bir işletmeye atıyorum 10 bin tane civciv ve yemini teslim ediyor.

40 ya da 45 gün sonra kesime götürmek için gelip geri alıyor piliçleri, size de bakım parası ödüyor.

Bu sistemi de bir araştırın, pazar derdiniz olmaz böylece.
  • John Bloor  (20.04.23 12:59:43) 
Hocam öncelikle türkiye’de bir girişim yapınca neden yapmaman gerektiğini söylerler ya, ben asla onlardan değilim. Gezen tavuk yumurtasında pazarlama ağına ulaşırsan karlı olabilir fakat bu büyük tavuk çiftlik olayı sandığımız gibi kolay ve mantıklı değil.

Kısa süre öncesine kadar marketlerimiz vardı, yumurta tedarikçimizle aram çok iyiydi. Bunların 5 senw öncesine kadar çiftlikleri varmış, kapatmış al sata dönmüş. şöyle diyordu hep; Tavuklar hastalık kapıyor, kesime yollamak zorundasın hop sermayesiz kaldın. Gece belli bi ısının altında kalmaları gerekiyormuş, çok fazla elektrik gidiyor ve sürekli ilaçlaman gerekiyormuş.bunun gibi başka sorunlar da sayıyordu. Piyasada her ürünün bilindik markası varken, bilindik yumurta markasının olmama sebebi de buymuş. Firmalar genelde batıyormuş veya çıkıyormuş sektörden.
  • goodyes  (20.04.23 13:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.