[]

Apple watch & e-sim

selamlar.

apple watch alacağım. cellular özellikli olsun almışken dedim ama bunun için e-sim gerekiyormuş onu da trde sadece Turkcell destekliyormuş gibi bir şey okudum. bu durumda operatörümüzün Turkcell olması şart mı oluyor? eğer öyle ise yakın zamanda diğer operatörlerin de destekleme ihtimali var mıdır?

ikinci sorum, s7 ve s8 arasındaki farkı çözemedim. fiyatlar öyle değişken ki mantığıma oturtup şunu almak lazım diyemiyorum. tavsiyeniz varsa alırım.

 
Türkiye'de e-Sim'i Turk Telekom, Vodafone ve Turkcell destekliyor. Apple watch'a özel Turkcell kısıtlaması varsa onu bilmiyorum, onu Apple'a sorun


  • bk  (17.04.23 08:44:21) 
Apple watch’ta e-sim kullanımında Türkiye’de sadece Turkcell destekleniyor.
www.apple.com

7 ve 8 arasında işlemci ve Bluetooth versiyonu dışında fark yok, 7 zaten resmî olarak satılmıyor zaten. Alacaksanız 8 ya da son jenerasyon SE alabilirsiniz. SE daha mantıklı hatta, her gün ekg çekmeyecekseniz.
  • orient blue  (17.04.23 09:40:46) 
Apple Watch'taki ESIM olayı gereksiz ötesi bir durum. Konuşayım falan desen pili birkaç saat gidiyor. Cellular özelliksiz alırsan daha iyi olur.

Hatta Orient'in dediği gibi SE modeli bile işinizi görecektir. Birkaç gün sonra sadece kalori takibi yapacğaınız bir cihaz olacak çünkü.
  • roket adam  (17.04.23 09:43:34) 
cellular olmasa da kimin aradığını görebiliyor muyum peki? bir de son jenerasyon SE 2. nesil mi oluyor?

EKG şart değil zaten ritimde değişiklik olursa SEde de uyarı veriyormuş sanırım. ben daha çok saatten bildirim görme, kalori takibi için alacağım. küçük bebeğim var bazen evin içinde telefonu kaybediyorum.
  • who cares wins  (17.04.23 10:08:55) 
Telefon saate bağlı ise saatte cellular olmasa da tabii ki arama dahil tüm bildirimleri görüyorsunuz. Hatta saat bir Wi-Fi ağına bağlı ve internete erişimi varsa telefon yoksa da arama ve sms bildirimleri geliyor, hatta bazı diğer bildirimler de geliyor ama test etmedim hepsini.

Yani Wi-Fi varsa telefon yanınızda olmasa da saatle FaceTime ya da Wi-Fi arama yapılabiliyor.

support.apple.com
  • orient blue  (17.04.23 10:14:47) 
Celular ile Wi-Fi modelleri arasındaki tek fark, celularda telefonu evde bırakabiliyorsunuz ve aynen kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Mesela yürüyüşe çıktınız, celular modelde biri sizi aradığında hala ulaşabiliyor, saate indirilmemiş de olsa müzikleri dinlemeye devam edebiliyorsunuz.


Wi-Fi modelde eğer telefon yanınızda değilse tabi ki arama yapamazınız, ayrıca sadece telefona indirilmiş şrkıları dinlersiniz. GPS v.s. aynen çalışmaya devam ediyor.

Telefon yanınızdayken ise ikisi arasında hiç bir fark yok, Wi-Fi modelden de telefon görüşmesi yapabilir arayanı falan görebilirsiniz. Telefonun cebinizde olması veya yan odada falan olması yeterli, eviniz büyükse ve telefon evin öbür ucundaysa bağlantı kopabiliyor.
  • bk  (17.04.23 10:35:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.