[]

edgar allan poe & stephen king

epic rap battles'ı görünce aklıma geldi.

poe okuduysam bile hatırlamıyorum. niyetim vardı hep aslında ama nereden başlasam bilmiyorum. türkçe çevirisini beğendiğiniz, önerebileceğiniz eserleri hangisi? bir de asıl merak ettiğim... bu abinin yazılarının insana havale geçirmiş gibi hissettirdiğini biliyorum. psikolojik olarak çok iyi bir noktada değilken okusak etkiler mi, çok üzülür müyüz?

ikinci olarak stephen king önerir misiniz? ben açıkçası "ürün" gibi kitap çıkaran yazarlara pek sıcak bakmıyorum ama habire klasik filan da bir yere kadar işin açığı, bazen akıp giden kolay kitaplar güzel oluyor. onun önerebileceğiniz bir romanı/serisi vs. var mı? açıkçası polisiye, paranormal olaylar vs. çok ilgimi çekmiyor ama dediğim gibi bazen gerçeğin dışına çıkmayı seviyorum, hikaye tutarlı ve ölçülü olduğu sürece fark etmez. GEYM OF TIRONIZ'ı çok sevmiştim mesela son birkaç sezon hariç; hani gerçek hayatta olmayan şeyler var ama öyle güzel yedirmişler, öyle güzel tasarlamışlar ki bağ kurabiliyorsun. hani ankara semalarında ejdarha görsem şaşırmayacağım. o türdeyse bu abiyi de okumak isterim. sizin öneriniz olur mu bu hususta?

 
stephen king konusunda tavsiyelerim var. ortaokulda ilk sadist'i okumuştum öyle sevdalandım kendisine. sadist paranormal bir kitap değil. onun dışında gerçek hayatla harmanlanmış bilim kurguyu sevdiğimden onun tarzını çok seviyorum. yakın zamanda onun kara kule serisini bitirdim, çok da keyif aldım bunda tabii paranormaller cirit atıyor dans ediyor. yine bilimkurgu olmayan aklıma gelen ateş yolu diye bi kitabı var. azrail koşuyor var yine paranormalsiz. ama yeşil yol, o, hayvan mezarlığı vs asıl popi kitapları hep paranormal öğeli.


  • pide  (13.04.23 17:20:50 ~ 18:16:53) 
Aziz nesin'in güldürmemesi gibi poe'da artık korkutmaz/germez bence. Zaman değişti.


  • vizivozo  (13.04.23 20:20:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.