[]

Depremzedelere "hala" yardım yapan kurumlar var mı?

Arkadaşlar sosyal medya uzerinden bir depremzede ile iletişimdeyiz. Osmaniye'de evleri yıkılınca Ağrı'da bir kız yurduna yerleştirilmişler. Kışlık kıyafet ihtiyaçlarını bir şekilde göndermiştik fakat yazlık kıyafetler lazım şu an. Bireysel olarak karşılamak çok güç 5 kişilik ailenin ihtiyaçlarını. Çevremde de yardım edecek, ortak olacak kimseyi bulamıyorum.
İç çamaşırı, ayakkabı, pantolon, tişört... Akla gelen her şey lazım... Bir yetkili de çıkıp herhangi bir eksiklerini kapatmamış. Ben anlamıyorum onca yardım nereye gitti...
neyse... Sizce nerelere başvurabiliriz bu aile için?

modlara not: biraz üstte kalabilir mi?

 
İlce belediyenizin sosyal yardım isleri müdürlüğünü telefonla arayarak bilgi alabilirsiniz.

Agri belediyesi akp'de. Orayi arayarak da yardim isteyebilirsiniz.
  • duster  (04.04.23 21:58:30) 
İHH ile görüşsünler, bölgede sürekli aktifler.


  • faberkastelli  (06.04.23 09:31:20) 
bizim mahallemize yerleşen depremzedelere de benzer istekleri için kaymakamlık/afad üzerinden destek sağlandı. önce ilgili ilçenin kaymakamlık kanalı üzerinden iletişime geçin bence. onlar afad ile senkronize hareket edip hızlıca yardım ulaştırabiliyor. ek olarak ihh hakikaten bu süreçte en aktif stklardan birisi belkide en akifi. ihh bölge temsilciliğine ulaşmalarını tavsiye edebilirsiniz veya siz ulaşıp destek talebinde bulunabilirsiniz. ailenin iletişim bilgilerini verebilirsiniz.

iç çamaşır ve hijyen ürünleri elbette her zaman lazımdır fakat yazlık kıyafetler için genel olarak bir noksanlık söz konusu olabilir. ayni olarak yardım olmasa bile nakdi yardım yapılabilir diye düşünüyorum. deprem bölgesinde kurulan giysi noktalarında da ekseriyetle kışlık giysiler vardı. biz de gönderirken daha ambalajları bile açılmamış kışlık giysiler göndermiştik tırlarla. çoğu kişide keza öyle. malum yazlık kıyafetler kimsenin aklına gelmezdi o dönem.
  • debian  (07.04.23 04:12:56) 
İHH +1

Cansuyu ve başka kuruluşlar da çalışıyor ancak İHH geniş alanda organize ve aktif
  • epitaf  (07.04.23 20:53:09) 
afet icin feminist dayanisma ile temasa gecebilirsiniz.


  • tadellesever  (10.04.23 10:24:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.