[]

Almanca (aslında İngilizce ve Türkçe) sorusu

Merhabalar. Untersuchung kelimesiyle ilgili sorularım var.

Investigation (soruşturma) çevirisiyle ilgili kullanım bulabiliyorum. (starten + Untersuchung)

Examination (muayene) çevirisiyle ilgili kullanım bulabiliyorum. (medizinisch + Untersuchung)

Kafamın karıştığı nokta şu. Examination kelimesinin soruşturma çevirisi de var ama ben examination kelimesinin soruşturma olarak çevrildiği bir kullanım bulamadım. Böyle bir kullanım varsa paylaşır mısınız?

Burada investigation ve examination arasındaki fark net mi? Sağ olun.

 
bende uyandırdıkları anlam investigation bir olaya dair bulgular keşfetme, examination ise keşfedilmiş bulgulardan bir anlam çıkarma.

siz bu anlamı ingilizcede mi almancada mı soruyorsunuz? investigation untersuchung'dan ziyade ermittlung olarak kullanılıyor dizilerde filmlerde görürsünüz.
  • bohr atom modeli  (02.04.23 12:06:08 ~ 12:11:55) 
hocam almanca falan karıştırmadan hiç ingilizce sözlüğe bakmayı düşündünüz mü?

www.collinsdictionary.com

All examinations resulted in no evidence of criminality being found.
The Guardian (2018)

Police said a postmortem examination and formal identification would be arranged in due course.
The Guardian (2019)

examination

1. the act of examining; inspection; inquiry; investigation
  • Lubb  (02.04.23 15:36:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.