[]

Havayolu taşımacılığında gps

Selamlar.

Bir yükümüz olduğunu varsayalım örneğin büyük bir kutu.
Yurt dışına taşınacak uçakla. Bu yüke gps sinyali alınabilen bir cihaz konması yasal mıdır? Yükümü hem yerdeyken hem uçaktayken takip etmek istiyorum diyelim. Bunu lojistik şirketinin ya da bireysel olarak kişilerin yapması yasal mıdır? Yoksa uçak içinden sinyal alan herhangi bir şeye izin yok mudur? İnternet araştırmamla yeterli sonuca ulaşamadım. Bilgisi olan var mı?

 
3 gün önce benzer bi konuda airtag faydalarını haberde okudum. :)

Yurtdışına çıkarken uçataki valizlerde vb. airtag kullanılabiliyor. Herhangi bir zararı yok sadece havada bildirim gelmeyebilir yere indiği anda konum almaya devam edersin.

Yalnız airtag nasıl geri dönecek orasını bilemedim. 600 700 TL civarı bir şey olsa gerek.

Haber de buydu: www.webtekno.com
  • c0sh_kun  (28.03.23 16:52:18) 
AirTag’e tekrar ulaşabilirseniz evet bence de o daha mantıklı zira gps verisini alabilmeniz için gsm hattına da ihtiyacınız olacak. 10.000 feet üstünde (gerçi bu yüksekliği aşmıyor sanırım ama) cihaz sinyal yakalayamayacak, yakalasa bile şehir dışı bölgelerde baz istasyon sayısı ve sıklığı çok daha az olduğundan, uçak da çok hızlı gittiğinden (bir bazdan diğerine atlaması açısından) yine verim alamazsınız gibime geliyor. Uçak indikten sonra da kargo kapalı alana girdiğinde bu sefer gsm çalışacak fakat gps çalışmayacak, sıkıntılı.

Yani airtag ve gps işinizi aynı oradan görecek, ikisi de havada çalışmayacak fakat airtag daha basit ve ucuz. Bu arada kargonun yükleneceği uçağın ismini bulabilirseniz (ki tarifeli uçakla gidecekse zaten görünüyor) flightradar’dan en azından uçağı adım adım takip edebilirsiniz, yerdeki işi de airtag yapar.
  • orient blue  (28.03.23 16:58:56 ~ 17:05:11) 
airtag (veya samsung icin galaxy tag) gibi cihazlar mantikli ancak ucak havadayken izleyemezsiniz. yerdeyken faydasi olacaktir.

bu cihazlarin icerisinde gps bulunmadigindan, yerdeki konumu zaman zaman yaklasik olarak takip edebilirsiniz.
  • sanal uyku  (28.03.23 23:55:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.