[]

İşaret dilinde harfleri engelli kişinin normal göreceği şekilde mi yapılır?

Demek istediğim, mesela C harfini yapacağız. C harfini kendimize göre değil, ona göre yapacağız değil mi; biz ters göreceğiz yani.




 
Evet, biz ters görüyoruz c harfinde. Sağ elinin serçe, yüzük ve orta parmağını avuç içine kıvıracaksın, işaret be baş parmağın hilal şeklinde olacak. Ona göre düz, sana göre ters olacak.

Bu arada konuşurken “ona göre ters bana göre düz mü oldu” diye düşünme hiç. Zaten hızlı konuşurken kendiliğinden oturuyor o. Ama ters yapsan bile anlıyorlar.
  • irene  (27.02.23 11:09:54) 
Fark etmiyor, alışık olduğunuz anlamda bir okuma söz konusu değil zaten. Siz işaret dilindeki harf gösterimleri bizim kullandığımız yazılı harflere benziyor diye böyle düşünüyorsunuz sanırım istemsiz olarak, ama kullanmaya alıştıkça dikkate değer bir fark olmadığını görürsünüz.

Bu arada standart kullanımda dediğinizin tam tersi geçerli. C harfini sağ elle yapıyorsunuz, haliyle ters duruyor karşıdaki kişiye. Ancak elinizi yukarı kaldırarak değil, aşağı indirerek aynı işareti yaparsanız düz görünüyor.
  • akhenaten  (27.02.23 11:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.