[]

çok yüksek puanlarla ihl'yi tercih eden öğrenciler

merhaba ahali, benim iki kuzenim zamanında fen lisesine gidebilecekken aileleri ihl mezunu olduğu için gitmediler.

Bu sene üniversite sınavına giren biri ancak bir taşra üniversitesinde eczacılık kazandı. onu da okul birincisi kontenjanı ile sanıyorum. Lise giriş puanı Kartal ihl hariç bütün ihl'lere yetiyormuş 4 sene önce.

küçük olan kardeş o kadar yüksek puan almasa da fen lisesine girecek puanı vardı. şuan dersler olarak üniversite hazırlık olarak iç açıcı değil. Benim mezun olduğum Anadolu lisesi sınıfında ben eşit ağırlık'a geçtiğim için tam hatırlamasam da

4 tıp

2 diş

2 itü bilgisayar

4 itü diğer mühendislikler

2 mimarlık

geri kalanlar ise ytü ve diğer iyi ünilere gittiler ya da özellere %100 burslu.

bakın bu sadece bir Anadolu lisesi sınıfı. okul değil. neredeyse hepimiz %1'in içinde ve ilk 1000'de insanlar vardı. okulda Boğaziçi bilgisayar da vardı.


Şimdi benim okuduğum Anadolu lisesinden çok daha yüksek puanları alan bu çocuklar gitmedi ve durumları kötüleşti. aileler bir illüzyon içinde.

Bunun yapılmış bir çalışması var mı? kıyaslama olarak? yoksa sadece çocuklar puanlarına göre çok kötü liselere gittiği için mi?

Mesela lgs'de %1 olan ve imamhatip'e giden öğrenciler ile fen lisesine giden öğrencilerin durumu gibi?

 
Yapılmış çalışmalar var, yök atlas’da bulunuyor sanırım.


  • giovanne  (20.02.23 07:40:14) 
Olay farklı liselerin tercih edilmesi vs. değil. Genel olarak eğitim kalitemiz düşüyor.

Bunun farklı nedenleri var. En başta siyasi tabii ki. Eskiden okumanın, okuyanın bir kıymeti vardı. Çocuklarda "okuyup adam olayım" diyordu. Şimdi okumanın, okuyanın bir kıymeti yok.


.
  • kartallar yuksek ucar  (20.02.23 09:30:17 ~ 09:30:54) 
Sınav soruları artık el altından yeterince geniş kitlelere ulaşmıyordur.


  • kimlanbu  (20.02.23 11:26:37) 
Bazı imamhatipler anadolu liselerini geçti artık. Geçen gün arkadaşımdan duydum, istanbulda bir imamhatip lisesine giden yeğeni varmış. Okul japonca eğitim veriyormuş ve geçen yıllarda bir lira almadan öğrencileri japonyaya götürmüş. Yine öğretmen olarak bazen imamhatip liselerine yolum düşüyor. Onlardaki kaynak özel okullarda yoktur. Seküler kesim bu nedenle tercih ediyor.


  • ruhen hastayim ben  (20.02.23 11:42:09 ~ 11:42:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.