[]

Satın aldıktan sonra satış fiyatı DÜŞEN ürün

Arkadaşlar merhaba, 9 şubat tarihinde Mediamarkt onlinedan Samsung Galaxy A13 telefon aldım.

Ben aldığımda telefon 5700 liraydı. Az önce baktım 5300 lira olmuş satış fiyatı. Arada 400 lira fark var, az değil.

Telefonu alalı 8 gün olmuş. Bu aradaki tutarın iadesini yasal olarak talep edebilir miyim? Yani yasal olarak böyle bir hakkım var mı acaba?

NOT: Böyle durumlarda yani bir ürün satın alındıktan kısa süre sonra satış fiyatı düşerse Amazon kendiliğinden iade ediyor aradaki farkı. Ya da hediye çeki tanımlıyor. Hem de talep bile etmeden.

Bu durumda ne yapabilirim? Bu durumun bildiğiniz yasal bir çözümü var mı? Ona göre mail atıcam siteye.

(KUSURA BAKMAYIN, ŞU ZAMANDA ÇOK UYGUN BİR POST DEĞİL BU BİLİYORUM. AMA BÜYÜK İHTİMALLE YASAL OLARAK BELLİ BİR SÜRE SINIRI VAR. O YÜZDEN SORMAK ZORUNDAYDIM.)

 
yasal olarak böyle bir hak yok. satıcı inisiyatifinde bir şey.
telefonu iade etmeyi deneyebilirsin anca.

  • jelly bear  (17.02.23 16:54:23) 
yoo, amazon da iade etmiyor artık aradaki farkı. sadece kampanya dönemlerinde 2-3 günlüğüne yapıyorlar ama epeydir yapmadılar.

iade edip yenisini almak dışında yapabileceğin bir şey yok. ama iaden kabul edilmezse 2 tane telefonun olur.
  • roket adam  (17.02.23 16:54:37) 
Ben pijamadan kazık yedim. Araştırdım bu zamanlar. Fatura varsa, indirimin ekran görüntüsüyle beraber tüketici hakem heyetine şikayet edin.


  • Kahvedesu  (17.02.23 19:54:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.