[]

Patent çizimi nasıl yapılır hangi uygulamadan yapabilirim?

Patent çizimi yapmak istiyorum karalamamda tüm detayları var ama hiç çizim uygulaması denemedim. Hepsi de aşırı komplike ve zor duruyor. Fikrimi kimseye de güvenemiyorum, tek başıma yapmak istiyorum. Sizce hangi uygulama patent çizimi için en kolay ve efektif olanı ve o uygulamada yapılan patemt çizimleriyle ilgili bir youtube videosu da var mı?




 
Hacıt sen geçen gün de patent duyurusu açmıştın. Güven konusunda rahatlaman ya da önlem alman lazım. Benim de dünyada eşi benzeri olmayan bir oyuncak fikrim var. Gerçekleştirmek için yetenekli bir mühendise ihtiyacım var. Hayat karşıma çıkarsın diye bekliyorum.


  • hasmetizm 2046  (16.01.23 10:17:33) 
Patent işinde çalışıyorum. Zamanında müvekkilin elden çizimlerini DraftSight ile dijital olarak tekrar çizmiştim. Youtube'da bıçak tasarlayan birisi vardı onun detaylı anlattığı videoları izleyerek öğrenmiştim. DraftSight artık bedava değil ama belki free trial alıp işinizi halledebilirsiniz. Bu arada her çiviyi falan detaylı koymanıza gerek yok, çiziminizin genel bir fikir vermesi yeterli olabilir. Buluşunuzun alanındaki patent belgelerine bakarak nasıl çizimler yapılmış görebilirsiniz mesela:

worldwide.espacenet.com

Advanced search kısmına anahtar kelimeleri girerek başlayabilirsiniz.
  • peki madem  (16.01.23 10:47:32 ~ 10:50:00) 
ek bilgi olsun diye yazıyorum:

@peki madem, draftsight'ın birebir aynısı nanocad var ücretsiz. kısayol komutlarına kadar autocad ve draftsight'ın aynısı.

ama 3 boyutlu çizim programlarına bakarsan daha iyi olur. onlarda hangisi ücretsiz bilmiyorum.
  • onemoremile  (16.01.23 11:02:55 ~ 11:03:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.