[]

İngiltere - İş - Sponsorluk

İngiliz şirketleri sponsorluk işine kötü mü bakıyor?

Hollanda'ya, Almanya'ya vs. giden arkadaşlarımız var. Aslında İngiltere'ye de var ama o biraz şans olmuş gibi.

Genelde duyduğum İngilizlerin sponsorluk işine sıcak bakmadığı. Peki yeni çıkan "graduate visa" ile master sonrası 2 yıl kalıp çalışılsa sonra vizen bitti git mi derler yoksa beğendiği çalışana sponsor olurlar mı acaba?

Avrupa'da başarı hikayeleri duyuyoruz ama İngiltereye gidenler iş bularak değil daha çok Ankara anlaşmasıyla gidenler olduğu için sponsorluk vb. vize ile ilgili olayları duyamıyoruz.

edit: ek olarak, birkaç yıl sonra İngiltere'de startup nasıl kurulur diye başlıklar açabilirim burada :D gidince highly skilled worker'a geçemezsen diğer yol startup, asgari sermaye olayı yok o güzel ama çeşitli kurumlardan onay almak gerekiyor.

 
Ingiltere icin skilled worker vizesine bakabilirsiniz: www.gov.uk
Tam olarak bilgi sahibi degilim ama sitede bu vizenin hangi is kollarina verildigini ve hangi sirketlerin skilled worker vizesine sponsor olabilecegini anlatiyor.

  • pike  (14.01.23 14:32:49) 
Scale up visa var bi de. Bi sitede scale up vize icin sponsor olma hakki olan sirketlerin tam listesi var. O firmalara odaklanmak mantikli bence.

Scale up aslinda skilled worker gibi bir vize ama sartlari daha hafif
  • another satisfied lover  (14.01.23 14:36:07) 
gov.uk'i deli gibi okudum ama şirketler "uğraşılmaz bununla yea" diyor mu yoksa hükümetle koordinasyon var mı onu merak ediyorum aslında. Sponsorluk lisansı olan şirketlerin listesi var evet oradan yola çıkmak mantıklı olabilir haklısınız.

İngiliz vatandaşı olan bir arkadaşım "sözleşmeler vizeye bağlı/şartlı oluyor vizen yoksa atarlar" dedi o kafamı karıştırdı. Hani "bir yıldır düzgün çalıştın dur skilled work'e geçirelim seni" diyen IK'cı yok mu orada? Merak ettiğim asıl bu. Mesleklere göre maaş limitlerine bakınca da öyle çok yüksek falan değil. Avrupa'da bluecard çok daha yüksek maaşlılara veriliyor mesela.

Scale up'ı incelememiştim ona bakayım teşekkürler.
  • nhk ni youkosu  (14.01.23 14:41:50 ~ 14:43:48) 
gelen bir kaç kişi var sponsor vizezsiyle, türkiye'deki şirketi buraya getiriyor ayarlıyor her şeyi falan, tam olarak vize türü nedir vs sormadım ama sorunuza cevap olur mu bilmesem de almanya ve hollanda'ya göre çok daha zor diye biliyorum. işin trajik kısmı almanya ve hollandayı toplayıp 2 ile çarpsan entegrasyon konusunda ingilterenin yarısı kadar başarılı olamaz yine, ama gel gelelim ülkeye girmek gerçekten zor.


  • hayati cozemeyen adam  (14.01.23 15:01:00) 
Selam, skilled worker vizesiyle ingilteredeyim 2.5 yildir. Cevremdekiler de genelde ayni vizeyle gelenler.

Vize sureci sirketler icin almanya/hollanda'dan daha masrafli (vizeye basvuru masrafi 2500-3000pound, bunun bir de lisans cikartmasi filan da vardir) ama sirketler kapali degil buna. Ben de dahil cevremde buraya gelince is degistirenler de oldu, sponsor olacak sirket bulunuyor, cogu buyuk/orta olcekli sirket icin sorun olmuyor.

Sektorden sektore degismekle beraber eger teknoloji sektorundeysen graduate visayla 1-2yil calistigin sirket her turlu sponsor olur. Diger sektorleri bilemiyorum.

2021'den once vize isi gercekten COK zordu, sirketler ilana cikiyordu 1-2 ay bekliyordu, kotalar daha dusuktu filan. Ama brexitten sonra rahatlattilar kotalari, ilana cikma kismini da cikarttilar.
  • fakyoras  (14.01.23 17:04:22 ~ 17:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.