[]

Patentini almak istediğim fikrin çizimi çok detaylı

Merhaba. Patentini almak istediğim bir fikir var ama fikir aşırı detaylı ve üzerine uzun süredir düşündüğüm için emek hırsızlığına kurban gitmesini istemiyorum. Öte yandan çizim olayı çok karışık, bazı parçalarını çizemedim bile programla sadece dışını hazırlarken dahi. İçeriğinde elektronik olmasa da detayca fazla bir proje yani.
Şimdi patent şirketlerinden birine başvuracak olsam fikrimin güvenliği için bana ne tür garantiler verilebilir? Öneriniz var mı?



 
ben konuya bir katkıda bulunmak istiyorum, cevap yani, modlar silmeyin

"Kimse kimsenin buluşunu çalmaya kalkmaz korkmayın."

gugıl arge ekibinin Google ATAP (Advanced Technology and Projects) çalmaya çalıştığı proje/fikir:
patentpandas.org
  • comp  (10.01.23 01:13:01 ~ 01:13:12) 
@comp

Burada patent danışmanlık firmalarına buluşunuzu açıklarken endişe etmenize gerek yok demeye çalışıyorum. bir patent danışmanlık firması, o kadar işinin arasında tutup da bu buluş güzelmiş, dur çalayım demez.

İş görüşmesi veya benzer sektörde firmalar arasında bu tarz hırsızlıklar olabilir elbette.
  • sailor  (10.01.23 10:45:38) 
Ek olarak gizlilik sözleşmesi yapabilirsiniz. Biz isteyenlerle yapıyoruz.

Ayrıca:
Belki o kadar detaylı çizim yapmanıza gerek kalmaz +1
Bir patent danışmanlık firması, o kadar işinin arasında tutup da bu buluş güzelmiş, dur çalayım demez +1
  • peki madem  (10.01.23 10:54:35 ~ 11:01:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.