[]

tamamlayıcı sağlık sigortası kullanmak mı parayla muayene olmak mı?

6. ayını dolduran bebeğimizin tss poliçesinde 3 muayene hakkı kaldı. poliçe bitmesine de 5 ay var.

bugün ilk rutin göz kontrolüne götüreceğiz. kararsız kaldık acaba tssden bi hakkımızı mı kullansak yoksa paramızla mı gitsek diye.

bi sonraki rutin çocuk doktoru muayenemiz 9. ayda olacak, yani mart sonu. (mayıs sonu da poliçe bitiyor zaten. çocuk doktorunun normal muayene ücreti de 715 tl göz doktorumuzun da 715 tl.

çocuk hasta olur, tahlil yaptırmak gerekir vs diye göz için hakkımızı kullanmayalım da cepten ödeyelim diyoruz. ama kararsız da kaldık bir yandan.

nedir fikriniz?

 
Rutin göz muayenesine o parayı vermem. Çocukta bi sorun olur evi arabayı satarsın o ayrı. Ama zaten 6 aylık sizi görünce gülümsüyorsa görüyordur zaten. Ceğ AA yapabiliyorsan ok. Zamanla da takip edersin leblebiyi halıdan alabiliyorsa görüyordur, kulağına soruyorsa sıkıntı var falan dkfjfk. Ya da anne baba 8 derece miyoptur o zaman o paralar verilir. Yoksa beleşe yapılması lazım böyle şeylerin. Aile hekimi ne diyor? Göze mi sevk etti?


  • baba553  (06.01.23 11:30:41) 
Rutin bir muayene için ben cebimden ödeyip hakkımı daha sonrası için saklamayı tercih ederdim 5 ay uzun bir süre.


  • catamenia  (06.01.23 11:34:15) 
Ben olsam sigortamı kullanırdım.


  • pispinti  (06.01.23 11:59:30) 
715TL biraz yüksek değil mi? hastaneler özel sigortalara belirli oranda indirim yapıyorlar, belki bunu deneyebilirsiniz. Yada başka bir hastane/doktor düşünebilirsiniz.

Ama iki durumdan birini seçeyim diyorsan sigortadan yaptırırdım. Çocuğun 5 ay içerisinde 3 kez hastalanacağını bilmiyorsun. (hasta olmaz umarım, Allah bağışlasın).
  • vampir akrep  (06.01.23 15:22:12) 
715 tl verdim, paramızla muayene olduk. Bir problem de çıkmadı yani :D biliyorduk aslında daha önce ucuz bir yerde muayene ettirmiştik zaten. Ama benim kız baba tarafından sosyete olduğu için ucuzluğa gelemiyor diye bir de böyle duyalım bir şey olmadığını dedik :/

Teşekkürler herkese.
  • elorelia  (06.01.23 16:08:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.