[]

"Are you eligibile to work in the ..." sorusuna ne cevap veriyorsunuz?

Amerika ve Avrupa şirketlerine başvuru yaparken bu ülkede yasal olarak çalışma hakkınız var mı sorusuna ne cevap veriyorsunuz?

Bence bu sorunun cevabı bakış açısına göre değişiyor. Amerika için eğer şirket vize sponsoru oluyorsa yasal olarak çalışma hakkımız oluyor. Ama onun öncesinde (başvuru aşamasında) halihazırda yasal çalışma hakkımız yok. Avrupa için ise, işe kabul aldıktan sonra zaten mavi karta başvurarak çalışma izni almış oluyoruz. Ama başvuru aşamasında halihazırda form doldurma aşamasındayken henüz somut bir çalışma iznimiz olmuyor.

Yurt dışında işe kabul alanlara sormak istiyorum, siz nasıl cevaplar verdiniz bu sorulara?

(Bazı Amerikan şirketleri, ek olarak vize sponsorluğuna ihtiyacın var mı diye de soruyor. Ama yine de bu soruya vize sponsorluğuna ihtiyacım var cevabını versem de, diğer soru hala muallakta kalıyor.)

 
Kendiniz cevap vermissiniz zaten, ancak belli sartlar saglandiktan sonra yasal calisma hakkiniz oluyor. Basvuru esnasinda yasal calisma hakkiniz bulunmuyor.


  • sertac akin  (05.01.23 18:17:49) 
Eğer green card ya da oturma iznimiz yoksa hayır diyoruz. Zaten ileriki aşamalarda yabancı istemiyorlarsa ok teşekkürler diyip başvuru sisteminden atıyorlar seni, yabancılara açıklarsa da "do you need sponsorship in case of acceptance" gibi bir kısım çıkıyor ona evet diyoruz. Yalan söyleyip evet dersek sonunda sıkıntı çıkabilir.


  • kurbanlik koyun  (05.01.23 18:18:06) 
no diyoruz. sirketin sponsor olmasi lazim (working permit icin). eligibility dedigi belki Avrupa pasaportun filan varsa diye. sponspor olmaya eligible misin diye sormuyor yani.

6 yildir Avrupa'da calisiyorum. benim sirketim bunu sagladi. cok ihtiyac duyarlarsa sagliyorlar zaten ama permit icin ugrasmayacaklari adam yetenekler ayni olsa da maalesef bir adim onde oluyor...
  • supergirl  (05.01.23 19:09:02 ~ 19:09:30) 
hali hazirda o ulkeden calisma vizen/oturumun/vatandasligin yoksa "hayir" diyorsun.
sonra sponsorluk lazim mi diyorlarsa "eved" diyorsun.

calisma problemi olmayan bir insanin senin onune gecmesi kadar normal birsey yok cunku hicbir sirket ugrasmak istemez, ugrasmasi icin senin cok specific bir konuda dunya capinda isim falan yapmis olmaz lazim..
  • cooperr  (05.01.23 19:22:03) 
No diyorum. Eligible değilim çünkü ve yanlış bilgi verip HR şirketleri ve headhunterlar tarafından blackliste alınmak istemem :)


  • roket adam  (05.01.23 19:22:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.