[]

Babanızın, annenizin size "Haklısın, kusura bakma" dediği oluyor mu?

Benimkiler bariz kabak gibi haksız oldukları tartışma konularında bile asla alttan almazlar. Burunlarından kıl aldırmazlar, gönlümü de almaya hiç çalışmazlar. Bu huylarından aşırı memnuniyetsizim yıllardır.

Siz anneniz veya babanızdan özür mahiyetinde sözler duyuyor musunuz, duydunuz mu hiç? Böyle şeyler sadece filmlerde mi yaşanıyor diye meraktayım, hiç bana denk gelmediği için.


 
Hayır. Anne babamızı zihnimizden sildirebilsek keşke.


  • ruhen hastayim ben  (03.01.23 14:04:30) 
Babam zor da annem der. Annemle karşılıklı bu konularda baya rahatiz. O kirilirsa söyler ben kırılırsam ben derim.

Babam aynı kendi annesi babasi gibi özür dileyemeyen hatasini kabul edemeyen biri. Çok iyi adam ama malesef böyle.
  • logisticsmanager  (03.01.23 14:09:44) 
annemin hata kabul ettiğini hiç görmedim.


  • mikahakkinen  (03.01.23 14:16:01) 
Hatalarini kabul ederler. Zor oluyor ama ediyorlar.


  • kuzey li  (03.01.23 14:18:58) 
Evet olabiliyor; ancak çok çok büyük oranda iş işten geçtikten sonra. Ben de artık zaten çok tartışmaya girmeye mahal verecek bir iletişim yürütmüyorum onlarla.


  • lüzumsuz adam  (03.01.23 14:26:32) 
Oluyor, özür de diliyorlar hatalı olduklarında. Canlarım, özledim onları:(


  • Amaranta ursula  (03.01.23 14:31:14) 
ben gelecekteki çocuklarıma derim. öyle klasik ebeveyn egosu yok bende. benim babam dünyadaki en saçma egolu insan olabilir. bir çok konuda dünyada benden daha çok bilen yoktur, demişliği var. öyle bir tavrı var demiyorum. bunu direkt söyler. asla haksız olabileceği bir konu olamaz, teklif dahi edilemez. en basitinden, tavla oynardık, internetten taktik öğrenip çat çat 5-0 5-0 yenerdim. şansa yendin derdi. taktiği anlatmaya çalışırdım, dinlemezdi. hayır sen taktik sanıyorsun ama şans derdi. ben daha iyi bilirim, internette okuduğunu da biri yazıyor. ben ondan daha iyi bilirim derdi. egoya bak. bu en basit konu. her alanda ya, bilim desen bilim, ekonomi desen ekonomi.

bize miras kalmıştı. herşeyi satıp nakde çevirip bir hisseye basmıştı. hisse de bedelli yapmış, rüçhan hakkı vermiş. bu tabii kimseye sormaz, her şeyi bilir ya. rüçhan zamanı geçince borsadaki parası yarıya düşmüştü. o zaman bile kendinde kusur görmedi. annemize yaptıkları, üvey annenin yaşattıkları, kendi yaptıkları. adamın hayatında doğru hiç bir şey yok. şimdi emekli ve yapayalnız. hala dimdik durur. 10 yıldır görüşmüyoruz. arasam ilk diyeceği şey, sen bilmezsin, ben bilirim.
  • gabe h coud  (03.01.23 14:36:46) 
Evet özür dilerler, gönlümü alırlar. Babam daha çok özür diler, haklı olsa bile..


  • kaptan maydanoz  (03.01.23 15:09:12) 
Öyle bir doğa olayı henüz gerçekleşmedi.


  • yazdonumu  (03.01.23 16:10:15) 
Soruyu okuyunca güldüm :D

Hatalı oldukları nokta olduysa, yaptıkları şeyleri unuturlar. Ben öyle demedim, öyle bir şey olmadı falan derler.
  • jazzabel  (03.01.23 16:14:32) 
hayır tabii ki.. yanlışlıkla ayağıma falan bassalar yine benim yüzümdendir :D:D


  • theseachange  (03.01.23 16:29:52) 
Babam bazen diyebilir bu tür şeyleri ama annem asla. Kendi kendine sorun çıkarıp büyütüp üstüne ne olursa olsun kendisini haklı, beni ve kardeşimi kötü evlat görme konusunda bir başarı öyküsü var kadının.


  • ms brownstone  (03.01.23 16:33:05) 
babam der, annem asla demez. ana cunku o dkjs


  • Kittie  (03.01.23 16:37:16) 
benimkiler der/derdi. ben de çocuğuma kırıcı olursam söylüyorum.


  • galahad reloaded  (03.01.23 17:15:59) 
annemden çok duyuyorum
babamdan duymazdım çünkü hep o haklı olurdu :D

  • neira  (03.01.23 17:46:11) 
Annem bizi kıracak bir şey yapmaz, yapsa da derdi. Babam o an sinirliyse demez bir şey ama sakinleşince çokça diler özür. Kendince neden öyle sinirlendiğini filan detaylarıyla açıklar. Annemden hiç "özür dilerim" lafı duymadım, kırmadı çünkü (tabii çocukken olanlar ayrı) ama babam sürekli diler.


  • hayalhayal  (03.01.23 19:46:54) 
asla olmadı, bunu kardeşimle defalarca söyledik yüzlerine de. geri dönüş yok. ortadoğululuk kanlarına işlemiş. klasik bağnaz türk aile yapısı. bireyselliği saygısızlık gibi algılıyorlar.

tartışma esnasında o yüzden he diyip geçiyorum artık. kardeşim kıyamam halen daha can hıraş kendini savunmaya çalışıyor.
  • Hallegadola  (04.01.23 09:18:04 ~ 09:19:57) 
Bu vesileyle annesinden, babasından özür içerikli sözler duyabilen şanslı evlatlar olduğunu da okuyup öğrenmiş oldum. Vay be, demek sadece filmlerde olmuyormuş, gerçekten de bunu yapabilen anne, babalar olabiliyormuş bazen.

Valla değerini bilin, benim gibilere hayatı boyunca görmesi nasip olmayacak olan bir şey.
  • burnley  (04.01.23 17:06:59) 
annemin olur. o açıdan ilişkimiz iyidir. ikimiz de hatalarımızı kabul edip özür dileyebiliriz.

rahmetli babam hiç öyle değildi ama maalesef. hep burnunun dikine gider, kimseyi dinlemez, hep kurban kompleksiyle davranırdı. asla yanlış bir şey yapmış olamazdı, sorun hep başkalarındaydı veya değilse bile işler öyle gelişmişti.
  • mark greg sputnik  (04.01.23 17:08:42) 
Henüz başıma gelmedi. İkisi de her boku en iyi kendileri bilirler. Derdini güzellikle de anlatsan bağıra çağıra da anlatsan duvara konuşmuş gibi olursun.


  • yürümeyin  (09.01.23 03:40:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.