[]

Üniversiteye hazırlanırken günde kaç saat ders çalışıyordunuz?

sb




 
Sınavın olduğu sene Ocak ayına kadar tüm konuları bitirmiştim. O zamana kadar okul ve dershane dışında günde 2-3 saat. Ocak sonunda dershaneyi bıraktım. Okulda başkandım (tabii ki de) ve sabah okula gidip, o günün hocalarından imzaları toplayıp eve dönerdim. Rapor falan mümkün değildi benim için. Öğleden sonra bir full test çözerdim. Sınava kadar her gün. Bu şekilde ilk 1000'e girdim.

20-21 sene öncesi bu anlattığım :) şimdi aynı değildir. o zaman internet yoktu, ig yoktu, herkesin tek tip tayt üstü oversize kıyafetleri yoktu. top oynamak ve dersten başka bir şey yoktu hayatımda.
  • gabe h coud  (20.12.22 16:08:17 ~ 16:13:39) 
10 saat çalıştığım oldu. Şimdiki aklım olsa çalışmazdım. :)


  • dissendium  (20.12.22 16:13:00) 
Günlük ortalama 3 saattir. Şimdi olsa ben de çalışmazdım. Değmiyor çünkü.


  • seaman  (20.12.22 16:18:05) 
sifir saat. simdiki aklim olsa biraz calisirdim


  • ala09  (20.12.22 16:53:25) 
neredeyse hiç çalışmadım.


  • co2s2  (20.12.22 17:16:51) 
Hiç.


  • ruhen hastayim ben  (20.12.22 17:25:40) 
Günde 8 saati geçmeyecek şekilde haftada 48 saat.


  • herp  (20.12.22 17:39:44 ~ 17:45:31) 
Lisede not ortalamam 96 küsürde olan derece öğrenciydim, dersi derste öğrenme işinin ustasıydım, 12. sınıfa geldiğimde eksik denecek bi konum yoktu önceki senelerden. 2014'te girdim sınava, yani okul, dershane falan dışında hiç çalışmadığım da oluyodu günde 4-5 saat çalıştığım da ama temelim baya sağlam olduğu için aşırı kasmadım. YGS'de ilk 1000'e girince baya salmıştım hatta istediğim yer geliyor diye, sonra 12. sınıf konularının ağırlıkta olduğu LYS'de biraz çaktım 3000. oldum.

Şimdiki aklım olsa yine o kadar çalışırdım çünkü rahat geçirdim 12. sınıfı. Asıl ders çalışma sıkıntısını TUS'ta yaşadım ben. Lise konularını çalışmayı seviyodum zaten ama tus konularına çalışmak işkence gibiydi ve kendimi zorlamam gerekiyordu. O yüzden TUS'ta çok iyi bi sonuç alamadım yine iyi kötü girdik bi yerlere
  • nundu  (20.12.22 17:54:30) 
Neredeyse hiç çalışmadım, çok pişmanım. Hadi üniversite sınavına çalışmadım, üniversitede biraz emek verseydim mezun olduğum matematik bölümünden ekonomi, yazılım, veri bilimi, kriptoloji gibi bir alana kayabilirdim ama anca öğretmen olabildim. Şimdi istediğim gibi bir hayat yaşamak, işe yarar biri gibi hissetmek için güzel bir üniversitede önü açık bir bölüm okuyorum. Ama yaş olmuş 27, çoluk çocukla okumak da kolay değil.

Eğer sınava hazırlanıyorsanız, kapasitenizin elverdiği en iyi dereceyi yapmaya bakın. Çünkü bu sınav birçok kişinin ilerde yaşayacağı hayatı belirliyor.
  • Erestor  (20.12.22 17:59:05 ~ 18:00:25) 
Ben hazırlanmaya geç başlamıştım, siniftakilerin gerisindeydim kendi planimi oluşturmuştum sonra geriden gelip yakaladım sınıfı dönem ortasında. Okuldayken hocalar ses etmediği için genelde hep test cozerdim. Test grubumuz vardı zaten kapanır çalışırdık. Matematik geometri çözmekten deli gibi zevk aldığım için saat hesabı hiç yapmadim. Evde TV falan izlerdim okuldaki gibi calismazdim ama 6-8 saat olduğu olmuştur herhalde toplamda. Sayısal hariç her puan türünde (ea dil sözel) ilk bindeydim, he hiçbir boka yaramadi orası ayrı, şimdi yine Sürünüyorum. Keşke bilgisayar muh falan okuyup yazılımcı olsaydım.


  • sanguine  (20.12.22 18:51:46) 
Ben dershanede rekabetin en yüksek olduğu şubelerinden birindeydim 2011-2012 eğitim öğretim yılında ve eşit ağırlık derece sınıfındaydım. Eve gelince ders çalışacak halim kalmazdı hiç, Duyuru’ya girerdim ve millete şu bölüm nasıl bu bölüm iyi mi falan diye sorular sorardım :D

Dershanenin o ortamından dolayı 7k yapmıştım bi şekilde. O dershanenin o şubesine gitmeseydim asla yapamazdım, benden beklenecek bi şey değildi. Sonra Marmara Hukuk yazdım. Sıra arkadaşım 17’nci olmuştu Galatasaray Hukuk yazdı. Sınıfın en kötü sıralaması bendeydi :’)

Bazı dershane arkadaşlarımla ve hocalarımla görüşüyorum hâlâ, güzel ortamımız vardı bayağı havalıydık o zamanlar :d

BİBİP: Soruya cevap vermemişim ya... Okul vardı zaten, okuldan sonra da dershaneye gidiyorduk işte, akşam 8'de falan eve dönüyordum, evde çalışmıyordum. Dershanede 4 saat falan zaman geçiriyordum; o esnada full çalıştığım da oluyordu, 4 saatin yarım saatini çalışarak geçirip geri kalan zamanda takıldığımız da oluyordu. Değişken yani. Hadi ortalama 2 saat diyelim.
  • vedatchilipeppers  (20.12.22 19:55:03 ~ 20:40:58) 
sınavdan önceki hafta deneme çözmüştüm. doğru yaptığım soruları dahil incelemiştim. İyi soruları olan setlerdi. Üniversite dahil ders çalışmadım ama dersi dinledim ve anlamaya çalıştım. o şekilde oldu. Yoksa olmazdı. İyi de oldu. Kötü değil. evet.


  • sparkle kiddle  (20.12.22 19:59:35) 
Hiç saat.
Ünide de hiç saat.

Çok pişmanım geri dönebilsem günü gününe çalışırım. Bilgisayar mühendisiyim yazılımcıyım yine de bir okula girip ders çalışmak istiyorum :,)
  • kaptan maydanoz  (20.12.22 23:05:00) 
4-5 saat en az, sonuç Boğaziçi. Şimdi olsa çalışmazdım :’)


  • damba  (21.12.22 02:25:27) 
sinava girdigimde daha konular bitmemisti. hayatimdaki en buyuk essekliklerde zirveye oynar.


  • antikadimag  (21.12.22 06:05:38) 
uzerinden 20 sene gecti. 4 sene gunde 10 saat calisip calisip isin sonunda bir baltaya sap olamayan da gordum, fazla iplemeyip derece yapani da. bu kesin buyuk adam olur dediklerimin bazilari issiz surunuyor, bundan bir cacik olmaz dediklerimin bazilari da koseyi dondu, yattan inmiyor.

universite sinavi hayattaki engellerden sadece biri. ileriye donuk cok da bir fikir verdigini soyleyemem o yuzden cok da kafaya takmamak lazim.

hayattaki en onemli seylerden biri ne bilip bilmediginin farkinda olmak. bunu da baskalarina bakarak anlayamazsin, aynada kendine bakacaksin ve ona gore ilerleyeceksin. kolay gelsin..
  • cooperr  (21.12.22 09:05:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.