[]

Yoğun göz kuruluğu

14 senedir lens kullanıyorum ama çok titizim. Şu ana kadar hiç bakteri bazlı bir problem yaşamadım. Son zamanlarda hayatım da değişmedi senelerdir sürekli ekrana bakarak çalışıyorum. Bir de tabii telefon vs hep elde :) Filtre kahve tüketimim günde ortalama 4 kupayı geçmez o da çay gibi içiyorum yani kahvesi az suyu bol. Ama son 2 hafatdır dehşet bi göz kuruluğu yaşıyorum, hiçbir şekilde gözümü sulandıramıyorum (esnemek, gözpınarına bi damla limon damlatmak gibi şeyler de denedim :)) Ne kadar su içersem içeyim hep ağız kuruluğu yaşıyorum ama kan değerlerim de normal ve şeker hastası değilim.

Iyy yani özetle sizce doktora gitcek kadar ciddi olma yönünde bi konu mu yoksa eczaneden suni göz yaşı durumu çözer mi?

Hayatımda hiçbir şey değiştirmememe rağmen böyle bir sorun yaşamam biraz tuhaf geldi.

 
Bir yerden sonra göz lensi kabul etmiyor. Ben de sizin gibi aylık lensi her ay değiştirip, her gün lensleri çıkardığım tüm kurallara dikkat ettiğim halde sanırım bir 10 senelik kullanımdan sonra artık uzun süre lens takamıyorum. farklı marka da denedim geçmedi. doktorlar da kuruluk için sadece göz damlası veriyor ki geçici bir çözüm. sosyal ortamlar dışında tamamen gözlüğe döndüm bu yüzden.


  • roket adam  (17.12.22 12:52:03) 
Roket adam'in dedigi gibi bana da doktorum seneler once gozun bir sure kabul etmeyecegini soylemisti. Ayrica 8+8+8 kuralini uygulamami soylemisti; 8 saat lenssiz, 8 saat lensli, 8 saat uyku. Ben bu nedenle cok uzun sure is yerinde lens kullanmadim, ise gider gitmez cikarir, cikarken tekrar takardim uyuyana kadar. Imkaniniz varsa lazer muhtesem bir seymis, yaptirdigim gun neden bu kadar erteledim dedim, halen ayni fikirdeyim


  • kassiopeia  (17.12.22 13:21:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.