[]

Evcil hayvanınıza çip taktırdınız mı?

Ve gercekten de taktırmayanlara ceza olabilir mi? 2022 aralık son diye duydum da böyle bi şey var mı gerçekten?




 
taktırmayana ceza var mı? kısmını bilmiyorum ama kuzenim iki hafta önce iki kedisine çip taktırdı.


  • evimin paspasi  (07.12.22 23:15:16) 
aralik 2022 son, cip taktirdim evet bunlar dogru da ceza nasil veriliyor onu anlamadim. veterinere goturmeyenlere bir sey olmayacak demek ki. cezaysa da ne yani para cezasi mi belirsiz bir sey

yine de caydirici bir seye ihtiyac duymadan cip taktiriniz \o/
  • ala09  (07.12.22 23:21:16) 
Taktırdık evet.

İlçe Tarım müdürlüğü'nde hallediyorlar hızlıca.
  • chicha_v2  (07.12.22 23:47:07) 
her kafadan bir ses çıkıyor. ceza için benim duyduğum; sokakta çipli bir kedi bulunursa terk etti diye sahibine 10 bin tl ceza olacak deniyor. (evden kaçsa ne olacak falan filan.) ayrıca yeni yılda çipsiz kedinizi vet e götürünce ilaç uygulayamayacak deniyor. (sokak kedisi yazar yine ilacı uygular muhtemelen, bunun gibi bir sürü laf dolanıyor.)

not: ilçe tarım müdürlüklerinde 80 tl civarında uygulama yapılıyor. 5-10 tl'ye de kuduz aşısı yaklaşmışsa onu da yapıyorlarmış. veterinerler de fiyat yerine göre; 200-300 tl bandında.
  • surprise  (07.12.22 23:52:29 ~ 23:53:50) 
taktirdik, evet. veterinere gittiginizde 5 dakika icinde hallediyorlar zaten ve tum avrupa birligi ulkelerinde de istenilen bir sey. yakin zamanda yurtdisina gidecegimiz icin taktirmama sansimiz yoktu.

2022 aralik kediler icin son tarih ve cip taktirmadiginiz durumlarda veterinere gittiginizde muayene edilmeyecek, cezasi da olacak diye bir sey okudum ben de.

Cezasini gectim, cipli olan kedinizin kacma, kayip vs durumlarinda sokakta bulundugunda en azindan size ulasmalari acisindan oldukca guzel bir uygulama bence. cip okutuldugunda hem size hem de kedinize ait bilgilerin hepsi goruluyor veteriner tarafindan.
  • fraise  (07.12.22 23:57:15) 
Yeri gelince veterinere götürdüğümüz yirmi civarı sokak kedisi var, kısmen evde kısmen dışarda yaşamaya alışkın olanlar, kışın giren yazın çıkanlar... Ben belediyenin bakamadığı hayvanı tutup cebimden veterinere götüreceğim o veteriner de bakmayacak :)
Komik.

  • sibertenik  (08.12.22 00:15:14) 
2 gün önce veterinerimde taktırdım. özel veterinerde 250'ye taktırdım. ilçe tarımda 70 tl olduğunu duydum. ilçe tarıma önceden randevu almak gerekiyormuş.


  • false pretension  (08.12.22 01:35:15) 
taktirdim, veteriner çipsiz aşı yapılamayacağından bahseti, ayrıca 2023te taktırırsanızda geç taktırdığınız için ceza veriyorlarmış, evden kaçma veya vefat durumlarında veterinere haber verilmesi gerekiyormuş ki çipe işlensin. 250 tl ye taktırdım beylikdüzünde saniyelik iğne ile takılıyor kedi fark etmedi bile takıldığını.


  • eja  (08.12.22 07:34:07) 
kedilerim yaşlı olduğu için hırpalamak istemiyorum ve henüz taktırmadım açıkçası.
kararsızım, taktırmayı düşünmeyen taraftayım daha çok.

evden kaçma ihtimali, yurt dışına çıkma, hem dışarıda hem evde yaşayan, dolayısıyla bütün aşıları tamamen düzenli yapılması gereken kedi için mantıklı elbette.
mesela benimkiler evden hiç çıkmadıkları ve artık hepsi 10+ olduğu için sadece iç-dış parazit aşıları yapılıyor, onu da ben alıp evde kendim yapıyorum.
bu işin denetimi de takibi de muhtemelen asla yapılmayacak.

bu veteriner ücretleriyle bir kedimin iki günde hastalanıp ölmesi bile tahlili, ultrasonu derken 3 binden fazla tuttu mart-nisan civarında.
hiçbir veterinerin (çok kuralcı kaideciler dışında) çipsiz hayvanı geri çevireceğini sanmıyorum bu ekonomide.
yani "çipsizler tedavi edilmeyecek" meselesinin hayata geçeceğine inanmıyorum.
zaten veterinerde yapılan her işlem kayda geçmiyor bile.
ne istanbul'da, ne ankara'da yeri geldiğinde binlerce lira nakit ödeme yaptığımda bile fatura vb. aldığımı hatırlamıyorum.
veterinerin önce her işlemi sisteme girmesi lazım bu işin gerçekleşmesi için.
yaptığı en ufak işleme fatura kesmesi lazım, bunu da hiçbir veteriner yapmaz.
zor yani bence ama yanılabilirim de tabii.
  • blatta hiberna  (08.12.22 08:50:56 ~ 08:53:27) 
Ben taktırdım. Veteriner hekimin söylediğine göre çip yoksa ve ev hayvanı ise herhangi bir işlem yapılamayacak ve hatta cezası olacakmış. Hastalığı var, aşısı var.


  • charbiel  (08.12.22 09:04:11) 
Aralığın sonunu bekliyorum bir uzatma vs. olur mu diye…


  • megalomaniac  (08.12.22 11:33:53) 
Ben ta 2013 te taktırmıştım zaten o dönem veteriner tavsiye etmişti ama Tarım bakanlığına kayıtlı değildi. Şimdi de çip okuyucudan okutup Tarım bakanlığına kayıt ettirdim. Çipin hayvana bir zararı ya da ağrısı yok; tam tersi üzerimize kayıt ettirmenin son derece önemli olduğunu düşünüyorum kaybolsa/çalınsa ya da başına bir şey gelse benim evcil hayvanım olduğu bilenecek. Ayrıca üzerine kayıt ettirmek istemeyen sokağa salmayı planlıyordur; evcil hayvanların çoğu bir heves eve alıştırılarak sonra sokağa salınıyor. Bu bakımdan çipin zorunlu olması ve takılması çok önemli.


  • titanic kemancısı  (08.12.22 11:39:07) 
Evet, zaten zorunlu yasadigim yerde. Cipsiz seyahat edilemiyor bu arada, seyahatlerde zorunlu bir uygulamaydi zaten.

Cip taktirdiktan birkac yil sonra cipi kontrol ettirmeyi de unutturmayin.
  • buf-e kür  (08.12.22 13:20:49) 
Ben de arada kaldım çünkü benim kedim yarı ev kedisi/yarı sokak kedisi. Hatta mahallede benden daha uzun süredir kendisine bakanlar da var.


  • peki madem  (08.12.22 13:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.