[]

Size " X Bey " diye hitap edilince Garipsiyor musunuz?

29 yaşında zamanında müdürlük yapmış biri olarak, halen daha biri bana x bey diye seslendiği zaman saliselikte olsa duraksıyorum. Beraber yemek yediğimiz, yaşça büyük bir abi telefonuna beni .. bey diye kayıt etmiş bunu görünce, içten içe sen bey'sin lan diyorum. Biraz gülesim geliyor. Kendimi çoçuk gibi mi hissediyorum bilmiyorum ama adını koyamadığım bir duygu yaşıyorum. komik gibi diyim.

Acaba kendime saygım falan mı yok ey freud'lar:). TAbi kadınlarda soruma cevap verebilir.


 
Garipsemiyorum. İş hayatında bey kullanımı sevdiğim bir şey. İnsanların saygılı, mesafeli, kibar olması hoşuma gidiyor.


  • dissendium  (03.12.22 17:15:37) 
Benim de tuhafıma gidiyor. Ama sektörde yeni olmama veriyorum. Aslında şöyle bir durum var bende, özellikle yaşıtım biri ya da benden büyük de olabilir ama unvan olarak altta gözüken kişiler söyleyince üzülüp alt üst ilişkisine sinirlenir söylenirim içimden.


  • tulumba  (03.12.22 17:20:30) 
bana herkes bey diyor. yaş 39. bey, hanım, güzel hitaplar. garipsemem.

sadece bunu garipsediğin için kendine saygın var, yok denemez. alışkın değilsin.
  • gabe h coud  (03.12.22 17:20:53 ~ 17:33:34) 
Bizde hanım bey demek yasak, yönetici olmama ve şirkette bir ağırlığım olmasına rağmen bana bey diyenleri bozuyorum bazen tatlı bazen acı, genelde yeni başlayanlar ya da çok samimi olmadıklarım diyor.

Benim derdim kendimi bey olarak görüp görmemekle ilgili değil senden farklı olarak. Bey gibi beyim ve buna rağmen bey denmesin istiyorum. Beyliğin bey dememekle olduğunu gösterince de bey demekten vazgeçiyorlar zaten.

Sen bey denilmeyi hak edilmeyen biri olduğunu, bunu hak eden insanlar olduğunu ama xyz sebeplerinden ötürü kendini buna layık görmediğini düşünüyorsan evet; özdeğer eksikliği yaşıyor olabilirsin.
  • Bruce  (03.12.22 17:25:17) 
Bu her zaman yaşadığım bir durum değil bu garipseme durumu, arada sebepsizce oluyor. bilemiyorum


  • sakince  (03.12.22 17:29:50) 
Yaş 30. İşte birileri "Plüton bey" diye seslenince "Lan Plüton benim ama bey dediği kim acaba?" diye düşünüp sağa sola bakınıyorum anlık, sonra bana diyorlar diye jeton düşüyor.


  • plutongezegendegilmi  (03.12.22 17:31:15) 
Kurumsal dünyada olduğum zamanlar, bu hitapla bir sorunum yoktu. Ama hem bey diye hitap edip hem de senli benli konuşanları garipserdim. "Sailor Bey, öğle yemeğine gelecek misin?" gibi bir şey duyunca şaşırırdım. Bey denilince direkt sizli bizli iletişim beklerim. Kardeşler ltd şti gibi bir yer de değildik. Alanında ülkenin en iyi firmasıydı.


  • sailor  (03.12.22 18:49:33) 
eski is yerinde denirdi hic garipsemem, garipsemedim. simdi hocam deniyor ona hala yeni alisiyorum


  • ala09  (03.12.22 19:10:52) 
@sailor sanırım siz sorunu çözdünüz. Çünkü şimdi düşündüğümde önce senli benli samimiyet kurduğum kişilerden arada bunu duyduğum zaman oluşuyor bu durum. Tanımlanamayan sorunu tanımladım rahatladım. Fikir alışverişi güzel birşey...:)


  • sakince  (03.12.22 19:21:03) 
@sailorun bahsettiğini benim eski müdürüm yapardı. Koordinatör genel müdür vs gibi onu işinden edebilecek pozisyondaki kişilere "x bey nasılsınız?" derken sadece başını ağrıtabilecek pozisyondaki amirlerine "x hanım nasılsın" derdi.

Saliselik duraksama bana kendi adımla seslenilince de oluyor ya. o kadarı olsun.
  • IncredibleMau  (03.12.22 20:05:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.