[]

Beynimde 99 tane sekme açık

Özellikle üniversiteden mezun olduğumdan beri hayatta ilerleyemiyor gibi hissediyorum. Yapmak istediklerimi gerçekleştiremiyor, yüksek lisansımı bitirmemek için elimden gelen procrastination'ı yapıyorum. Tüm arkadaşlarım zorlanarak da olsa tezlerini bitirdi, savundu ve yoluna baktılar ama üç ayda bitecek işi iki yıldır bitiremedim. Aşırı derecede üşeniyorum.

Freelance çalışıyorum ama yaptığım işi de aşırı verimsiz ve az yapıyorum. Çalışmasam aç kalmayacağım, ailem bana çok destek oluyor. Bu mu asıl sorunum? Bilmiyorum, sosyal medya kullanımımı azalttım, dopamin detoksunu denedim, yapmak istediğim işlerle ve procrastination ile ilgili bin saat YouTube videosu izledim ve sonuç olarak yatağa her gün tatmin olmadan giriyorum. Notlara iki üç basit yapılacaklar listesi ekliyorum, en fazla faturayı ödemiş oluyorum. Zevkine yapacağım işi bile halledemiyorum. İki aydır kopan gitar telimi alamadım hala, çünkü üşeniyorum.

* Depresyonda olduğumu düşünmüyorum, genel olarak mutluyum, uzun süreli bir ilişkim ve geleceğe dair planlarımız var, düzenli spor yapıyorum, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum, ama bunların dışında üstte yazdıklarım kadarıyla işlemci ve ram problemim var gibi. Mavi ekran veriyorum.

 
yaptığımız işlerin %80i imkanı olsa yapmayacağımız işler. üzgünüm. sihirli bir hap yok. motivasyon diye bir şey yok. sadece disiplin var. disiplinini kaybetmişsin. nasıl yaparsın bilmiyorum. profesyonel bir destek almayı deneyebilirsin.

"follow the white rabbit" > "welcome to the real world"
  • phonex  (28.10.22 00:49:28) 
İnsanın bir kere zorunluluk, yapmam gerekli, veya yapacaksam mükemmel olmalı, yoksa hiç olmasın daha iyi (mükemmeliyetçi) bir zihinden çıkması gerekli.

Farkında olmadan böyle zorunlulukları maalesef kendimize yüklüyoruz.

Dünya bugün biz olmasak da döner.

Üşenme erteleme konusunun da alt yapısında biraz bu "zorunluluklar, -meli, -malılar" düşüncesi, bir de belki alt yapıda yetersizlik ben yapamam inancı ve bunun sonucu yaşanan gizli korku, kaygı süreçleri olabilir.

Profesyonel destek kesinlikle yararlı olabilir. +1

Ayrıca (git: www.youtube.com şu videoda altyapısı güzel anlatılıyor.

Hedefiniz aileden çevreden aldığınız destekleri (bağımlılığı) zamana yayarak azaltıp,
sizi bekleyen görevlerin, zorlukların üzerine plan program yaparak bebek adımlarıyla, o işi parçalara bölerek gitmeye başlamak.


Bir yandan korktuğunuz, kaygılandığınız şeyleri de profesyonel yardımda halledersiniz.

Ama anahtar nokta yine: ertelemeyi bırakıp üzerine gitmeniz. Bu self control, öz disiplinle ilgili bir konu. Kısa vadede zevk, ödül olmasa da, uzun vadedeki zevk için kendine bir işi yaptırabilmedir.

Niçin?

Tek başıma bunların hepsini halledebiliyorum, istediğimde kendime yararlı birşeyleri yaptırabiliyorum duygusunu zaman içerisinde kazanmak için.
  • psmstc  (28.10.22 09:31:59 ~ 09:46:41) 
Ben de böyleyim. Kendime çok kızardım tembellik yapıyorum diye ama psikologa gittikten sonra adhd olduğumu öğrendim. Sonra taşlar yerine oturdu ve psikoloji olarak rahatladım. Bu olmasa bile terapi çok iyi geliyor.


  • jazzabel  (28.10.22 12:40:02) 
(bkz: adhd) nedir bunu araştırmalısın.

ilaç tedavisi dışında sağlıklı diyet + spor + supplementler ve bir organizasyon şeması ile hayatını oldukça rahatlatabilirsin.
  • orpheus  (28.10.22 17:28:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.