[]

Bir pasaport sorunu, bilenler yardimci olabilir mi?

Soyle bir sey oldu, ben gecen sene KKTC’ye pasaportla giris yaptim cunku eski kimligi kabul etmiyorlarmis artik. Velhasil Yunanistan o pasaport icin hayal oldu anlayacaginiz. Neyse, sonucta iki gecerli pasaport diye bir sey varmis; ona basvururum dedim ama soyle bir sey oluyor ki Schengen’i yalnizca bir pasaporta basiyorlarmis ve digerine Schengen almam icin su anki Schengen’in bitmesi gerekiyormus.

Subat’ta Italya seyahatim var, sonrasinda da Norvec’e gidecegim ve su anki pasaportumun Schengen’i Kasim’da bitiyor. Ben Schengen basvurumu simdiki (KKTC damgali) pasaporttan yapmak istiyordum ki uzun versinler. Bu konuyla alakali bilgisi olan yardimci olabilir mi? Cidden iki Schengen basilmiyor mu? Ne yapabilirim?


 
Bu hikayede Yunanistan ne alaka? Konuyla ilgisi ne? Ben anlamadım heralde :/


  • jimjim  (24.10.22 21:54:19) 
Su anki pasaportundaki Schengen vizesi Kasım 2023’te bitiyorsa yapacak çok birşey yok.

Eğer Kasım 2022’de yani önümüzdeki ay bitiyorsa yeni pasaport alıp yoluna devam etmen en mantıklısı.
  • Northern Mariner  (24.10.22 22:26:02) 
kolay çıkıyor diye vizeyi Yunanistan'dan almaya çalışmayacaksan sıkıntı yok ki?

İtalya'ya başvurman mantıklı gibi görünüyor zaten, onda sorun olmaz.
  • nhk ni youkosu  (24.10.22 23:52:31 ~ 23:52:47) 
Pasaporta basmazlar normalde damgayı, yanında bir kağıt verirler ona basarlar ama niye öyle oldu sizin?

O çift pasaport olayı şöyle oluyor. Çok gezen bir adamsın, 10 yıllık pasaportun var. Ama pasaportunda damga basılacak sayfa kalmadı. O zaman süresi bitmeden yeni pasaport alıyorsun. Ama eski pasaportunda geçerli vizeler var. O zaman eski pasaportunla birlikte yeni pasaportunu da yanında taşıyorsun. Eski pasaporttan vizeye bakıyorlar, yeni pasaporta damga basıyorlar.

Yeni schengen almak için ancak seyahat sürenizin, vize bitiş tarihinden sonraya denk gelmesi lazım. Atıyorum vize şubatta bitiyordur. Siz şubat sonu gidip mart başı dönceksinizdir. O zaman yeni vize almanız lazım.

Ama kıbrıs damgası pasaportta varsa schengen vizesi alma prosedürü nasıl bilmiyorum bir danışın acentelere. Çünkü KKTC tanınmıyor AB tarafından. Sadece yunanistan değil, AB üyesi bir ülkenin problemi olduğu için tüm schengen bölgesinde etkisi olabilir. O yüzden sorun.
  • anten  (25.10.22 12:13:08) 
Kktc damgası varken yunanistan’a giremiyorsunuz? Yani 2. Pasaportu Yunanistan’a giriş için kullanacaktım ama oraya ayrı Schengen basılmıyorsa eğer sıkıntı oluyor, çünkü şu an Schengen vizem Kktc damgalı pasaportta, aslında Kasım 2022’de bitiyor. Ama ikinci kere İtalya’dan başvuracağım için daha uzun verilir diye düşündüm, mesela şubat’tan itibaren geçerli 1 senelik vizem olsa yine olmuyor. Anlatabildim mi?


  • nefertarii  (26.10.22 00:29:24) 
Kktc tamamen benim hatam, acil bir durum için (kardeşimin okulu) gitmek durumunda kaldım ve eski kimliği artık kabul etmiyorlardı; dolayısıyla pasaporta damga bastılar.


  • nefertarii  (26.10.22 00:30:22) 
Kktc damgasının yunanistan dışında negatif bir etkisi yok bu arada. 2 kere sorunsuz schengen aldım. Girişlerde de sıkıntı olmadı.


  • nefertarii  (26.10.22 00:31:21) 
eksisozluk.com

iki pasaport alabilirsin, bir sonraki vizen de yenisine basılır. Yenisi ile devam edersin. Eski vizelerini diğer pasaportun üzerinden görebilirler. Yeni deftere geçince vize geçmişimiz de sıfırlanmıyor sonuçta.
  • yeninesiltupcu  (30.10.22 15:54:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.