[]

Kiracı Çıkarma Sebebi

Herkese selamlar. Bir ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı sorusuyla karşınızdayım.

istanbul şartlarında kirası aşırı ucuz olan bir evde 3. senemize giriyoruz 2 ev arkadaşımla birlikte. ev sahibimiz 2 apartmanı olan gıcık bir adamın teki.

orta yolda buluşma düşüncesine bile girmeden bizi evden çıkarmak istiyor. kontratımız bu ay 3. kez yenilendi ve legal zam olan %30'dan zamlı kiramızı yolladık. kiramızı asla geciktirmedik.

gel gelelim ki biz evde en başından beri 3 öğrenci/mezun arkadaş kalıyoruz. fakat kira kontratını ilk imzaladığımız zamanda sadece 2 kişi imza atmışız. evde kalan 3'üncü arkadaşımız imzalamamıştı.

ev sahibide dün bunu bahane ederek bizi evden çıkarabileceğini iddia ediyor. legal açıdan/teoride haklı geldi, sonuçta kiracı olduğumuz evi başka birine daha kiralamış oluyoruz fakat biz ilk gün kontratı imzalarken evde 3 kişi kalacağımızı ve bu arkadaşımızın istanbul'da olmadığı için şu an imza atmayacağını söylemiştik.

aklıma gelen bir başka şey de imzası olmayan 3'üncü arkadaşımızın evde kaldığını ev sahibi nasıl kanıtlayabilir?

genel olarak durum böyle. ne düşünüyorsunuz?

bu arada ev sahibimiz cidden birikim yapıp ev almış ve bunu kiralamış biri olsa orta yolda buluşmaya çalışır, legal oranın üzerinde makul bir zammı kabul ederdik ama adam iki apartmanı olan, alamancı denyonun teki cidden gıcık olduk. bu yüzden sonuna kadar savaşmayı düşünüyorum. siz ne dersiniz?

 
bu nedenle evden atamaz. aynen devam edin.

edit: adam evi nasıl almış, almancıymış, denyoymuş falan bunlarda sizi ilgilendiren ya da onu haksız sizi haklı yapan bir şey yok. siz kendi hakkınızı bilin ve koruyun yeter.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (21.10.22 21:56:22 ~ 22:54:02) 
bana blöf gibi geldi. blöf yapmıyorsa bile dava açıp hukuki haklarını arayabileceğini, sizin de sonuna kadar aynısını yapacağınızı söyleyebilirsiniz. diyelim ki her şey aleyhinize gelişti ve davayı kaybettiniz. yeni bir evi kiralamak için gireceğiniz masraf ve fazladan ödeyeceğiniz kira, dava masraflarından daha yüksek olabilir.

devam edin.
  • zgrydn  (21.10.22 21:59:59 ~ 22:00:37) 
Dikleşmeden kendisine saygılı davranarak ilişkiyi koruyarak durumunuzu ifade edin. Samimi biçimde kendisine vicdan yaptırmaya çalışın. Bir yandan hakkınızı da koruyun.


  • psmstc  (21.10.22 22:00:07) 
"bu arada ev sahibimiz cidden birikim yapıp ev almış ve bunu kiralamış biri olsa orta yolda buluşmaya çalışır, legal oranın üzerinde makul bir zammı kabul ederdik ama adam iki apartmanı olan, alamancı denyonun teki cidden gıcık olduk. bu yüzden sonuna kadar savaşmayı düşünüyorum"

Ev sahibi haklı. Sanane iki apartmandan? Birikim yapıp almış olsa evi diyorsun ama birikim olmadan nasıl alınıyor? O para birikecek öyle alacaksın. Çok taraflısın. Ucuza kalıyorsun orta yolu bul. Ya da bulma, beleşçilik zor iş.
  • Amory Lorch  (21.10.22 22:14:02) 
%25 yolla nedne 30 yaptın ki
o arkadaşın üzerine fatura yoksa bi şey yapamaz

  • bir soru sorcam  (21.10.22 22:19:22) 
Arkadaşımın ikametgahını bir sebepten dolayı bizim eve almak zorunda kaldık. Ev sahibi krizi yaşanınca aklımıza geldi acaba bunu bahane edebilir mi diye. Avukata danıştık, hiçbir şey yapamaz dedi. Hukuki bir durum oluşursa avukata danışmakta fayda var. Bedavacı falan diyenlere de kulak asmayın, yasal zam neyse o. Barınma insan hakkıdır.


  • evrim halkasi  (21.10.22 23:03:41) 
> bu arada ev sahibimiz cidden birikim yapıp ev almış ve bunu kiralamış biri olsa orta yolda buluşmaya çalışır, legal oranın üzerinde makul bir zammı kabul ederdik ama adam iki apartmanı olan,

adamin evini adeta isgal etmek icin kendinizi bu bahaneyle kandiriyorsunuz. oysa ki asiri ucuz oldugunu siz de itiraf ediyorsunuz.
  • summerof69  (22.10.22 01:23:51) 
@summerof69 hayır kimsenin evini işgal etmiyorum


  • yeteramadenedimherseyi  (22.10.22 01:55:27) 
Insanlar parasini nasil degerlendirecegini sana sormaz. Milletin malina cokmek icin bahane arama.

Arkadasin adi kire kontratinda olmadigi icin zaten uzerine faturada olamaz ama ikametgahi bilemem.

Davayi acar hakliysa tahliye edilirsiniz.

Hep diyorum kiracilar kendi ayaklarina sikiyorlar bu saatten sonra anlasmalar 11 aylik yapilip her donem sonunda yenilecek gibi. Welcome to gocebe hayat.
  • kuzey li  (22.10.22 06:42:36) 
evde bir arkadaşınızın daha kalıyor olması ev sahibini ilgilendirmez. kira kontratına evde kalan herkes imza atacak diye bir kanun maddesi de yok. hukuken sizi çıkartabilmesi için hiçbir gerekçe yok ortada. kanunen şu an haklısınız. ama dediğiniz gibi çevredeki kira tutarlarına göre aşırı ucuz ise vicdanen haklılığınız tartışılabilir. 3 yıllık kiracı olmanızın avantajını belirterek rayiç bedelin biraz altında bir kira tutarı önerin. çevrede örneğin 5000 lira ve siz 2000 liraya oturuyorsanız 4000 lira teklif edebilirsiniz. kabul ederse de mutlaka yeni sözleşme yapın.


  • mustafakesekci  (22.10.22 13:05:45) 
çıkaramaz, 3cü kişi sizin misafiriniz-aile üyeniz olabilir. aranızdaki para alışverişi evsahibini ilgilendirmez.

onun dediği siz evi kiralayıp, içinde yaşamadan ve yeni bir kontrat ile başkasına kiralamış olsanız doğruydu. ancak siz o evde yaşıyorsunuz.
  • orpheus  (22.10.22 16:06:43) 
Adami da tatmin edecek bir artis yapin olay bitsin.devlet tum vergilere yuzde 60 uzeri zam yaparken utanmiyor da ev sahibinin kira parasına goz dikiyor.oradan aldigim vergiyi azaltayim demiyor.iki istteki arkadasa katılıyorum


  • bugunolmadiamayarinkesinolacak  (24.10.22 18:23:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.