[]

Travması olan kişilere maruz bırakma terapisi yapılması doğru mu?

Geçmişte ebeveyninden cezalandırma, terbiye amacıyla şiddet görmüş ve psikolojik açıdan ihmal edilmiş biri için maruz bırakma terapisi uygun mudur?


Kişinin kaygı konuları şunlar;

İnsanlardan dayak yemek,

işkence görmek,

kendisine bir veya daha fazla kişinin fiziksel veya psikolojik şiddette bulunması,

herkesin şaşırarak kendine bakması gibi konular.


Hayal edilerek, senaryo yazılarak, bu durumlara karşı kişiyi çok fazla da zorlamadan,


1) Hayalde maruz bırakma yapılması fayda sağlar mı? (EMDR değil)

2)EMDR mi maruz bırakma mı bu konuda daha yardımcı olur?

3) Seans sonrasında hastanın öfke atakları yaşaması sizce normal midir?

4) EMDR'yi kişi kendi kendine yapabilir mi?

 
Hiçbir terapiyi kişi kendine yapamaz.

Travma terapilerinde maruz bırakma kullanılır genelde. EMDR farkı çift taraflı uyarımın da sürece eşlik etmesi şeklinde. Seanslardan sonra kişinin öfkelenmesi olabilir elbette, her durumun bir duygusu var. Kişide ne açığa çıkaracağını bilmiyoruz. Bunu sonraki seansta terapist ile konuşmak çok faydalı ve hatta gereklidir.

travma için somatik deneyimleme de inceleyebilirsiniz. bana travma terapilerinde kullanılması çok mantıklı gelen bir uygulama. bunu hep emdr hem somatik hem derinlikli çalışan psikoterapi dneyimleyen hem de bu alanda çalışan biri olarak söylüyorum.
  • ruh i tibbiye  (12.10.22 15:06:41) 
the sinner'ın anasını babasını öldüren çocuklu sezonunda bu konu anlatılıyor. hippimsi bir topluluk var ve değişik travmaları olan kişilere maruz bırakmalı ayinler yapıyorlar, sonuçların hiç iç açıcı olmadığını 4k çözünürlükte izlemiş oluyorsunuz.

womantime.com.ar
  • onemoremile  (12.10.22 15:25:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.