[]

öğretmenlikten daha iyi meslek

Türkiye'de ne olabilir, günde 5 saat mesai, haftasonu ve resmi tatiller, ara tatil, yarıyıl tatili, yaz tatili, ayda 12-13 bin maaş. Bayanlar için çok ideal değil mi, keşke bizde mı öğretmen olsaydık? Daha iyi meslek var mı Türkiye'de?




 
çevremde çok fazla öğretmen var ve evet, öğretmenlik genel olarak zor bir meslek olsa da türkiye'de yapması çok kolay. resmen part-time çalışıp, zerre kendini geliştirmeye gerek kalmadan, senden istenenin minimumunu hatta daha azını verip tam maaş alıyorsun.


  • sir gawain  (26.09.22 16:25:00) 
atanamayıp da özel okulda asgari ücretin altında çalışmak zorunda kalan çok öğretmen de var. işin olumsuz taraflarını da ele alın değerlendirirken.


  • mustafakesekci  (26.09.22 16:33:58) 
davulun sesi uzaktan hoş gelir.
atanma sorunu ve atanamazsan asgariye zor iş bulursun.
atansan maaşın 9-10.
birilerine bi şey öğretmen 20-30 çocukla uğraşmak kolay değil.
kariyer olarak kötü. en fazla müdür olabilirsin o da zor. maaşı kesinlikle tatmin edici değil.
  • jelly bear  (26.09.22 16:36:13) 
Daha iyi çok meslek var. Öğretmenlikte sadece müdür olunmaz özel eğitim kurumu açılabilir online veya yüzyüze ders verilebilir ders kitabı yazilabilir örnekleri çoğaltmak mümkün. Kamuda öğretmenlik gerçekten güzel çalışma saatleri ve tatilerin dışında sendika, sosyal tesisler, memur pasaportu, lojmanlar vs. Gibi bir çok hak var.


  • beemaker  (26.09.22 17:00:37) 
Günde 5 saat mesai: günde 11 saat derse girdiğimi biliyorum. Ders anlatmayı sunum yapmak olarak düşünebilirsin. Ama karşı taraf kuzu kuzu oturup dinlemiyor.
Hafta sonu ve resmi tatiller:ücret almadan hafta sonu etütler yaptım. Denemelere gözetmen oldum.
Yaz tatili: sigorta ve maaşım kesildi. Keşke tatil olmasa dedim.
Yıl boyu bu ay maaşı zamanında alabileceğim mi acaba korkusu da mevcut.
Bunlar hemen hemen her dershane çalışanı öğretmenin yaşadıkları.
Ne kadar ideal değil mi?
Atanırsanız biraz rahatlıyorsunuz. En azında bu ay maaş alacak mıyım korkusu bitiyor.
  • oyokbuyoknevar  (26.09.22 22:19:04) 
Dusundum bulamadim ben de. Ek olarak okul acildi ilk gunler, ilk haftalar muhabbeti, okul kapaniyor son gunler muhabbeti ile epey bir yatis, ders yapmama, dusuk tempo da var baska hic bir meslekte olmayan


  • speedy  (26.09.22 23:03:49) 
hayır daha iyi meslek yok hemen gidin öğretmen olun. koşarak gidip olun hemen olun.

not: yazmayayım yazmayayım, öğretmen de değilim zaten diyorum da. sormanız gereken soru bu değil. sormanız gereken soru, "neden ben düzgün bi hayat yaşayacak bir para kazanamama rağmen ağır ve fazla mesailer, kötü patronlar, güvencesizlik, milyon tane hak gaspı ile çalışıyorum?"

şu soruyu sorsanız herkes rahatlayacak oysa ki.
  • patronaj1  (26.09.22 23:05:49 ~ 23:07:40) 
düşük tempolu, az mesaili ve az kazançlı meslektir. diğer yandan büyük sorumluluk cünkü bütün öğrencileri onun "emaneti" oluyor. hangi okulda ne seviyede öğrencilerle çalışacağınız belli değil. bence öğretmenlikte bol vakit var iyi hoş ama para yok gibi bir şey. ama maddi durumu maaşla değerlendirmek de pek tatmin edici değil çünkü çok etken olabilir ailenin genel durumu, evliyse eşi vs. yalnız biri için tek güzelliği patronculuk olayının olmaması. bana az zam yapıldı kavgası yapamıyorsun çünkü öyle biri yok karşında. diğer taraftan sizi teftiş eden bi göz yok gibi.

dönüp eğitim hayatınıza bakarsanız kaç öğretmen size ne kadar şey kattı? işte öğretmenin kaygısı budur. 300 tane öğrencinden kaç tanesinin vaktini çalıyorsun, kaçına bir şey katabildin?

yeni öğretmen oldum. tatmin olabilen biri değilim zaten ama o ya bir şey veremezsem hüznü var üzerimde. vebal bence. ki okullarımız eğitim yuvası olmaktan ziyade cocukları zapt etmek üzere kuruldugu icin daha da üzülüyorum.

türkiye'de patronaj1'ın dediği gibi bir ülkede yasadıgımız icin uzaktan hoş görünüyor. benim gibi duygusal toplar üzüledursun
  • ala09  (26.09.22 23:20:28) 
Benim de annem öğretmendi, kolay bir meslek değil elin çocuğunun kahrını çekmek ama özel sektördeki en kurumsal yerde bile dönen dolapları görünce insan ideal geliyor. Daha stressiz çalışma saatleri kafana göre olan meslek neye becerin varsa artık internetten el yapımı ürünler satmak.


  • cilekli pasta  (27.09.22 11:20:14) 
bir kere mesleğin cinsiyeti olmaz.
alt sınıfa göre ideal tabiiki, hem memuriyetle gelen sınıfsal dönüşüm ihtimali hem işin yapısı gereği rekabetten nispeten daha uzak olması.

bunlar dışında öğretmenlik çok yıpratıcı, eğer her meslekte olduğu gibi bunu da severek yapmıyorsanız işkence olabilir. aynı anda birden fazla "gelişmemiş" çocuk insanla uğraşıyor bir de bunların velileriyle ilgileniyorsunuz. kasabada, küçük ilçelerde yaşayan, iş imkanı ve gelişim ihtimali az olan insanlar için iyi tabiiki zaten başka seçenek yok. ama büyük şehirlerde öğretmenlere aynı koşulların sunulması haksızlık.
bu arada ülke genelinde eğitim sistemimizin eşit ve adil olmadığını varsayarak yorum yapıyorum.

mesleğin cinsiyetini düşünmek çok gülünç, söylemiş miydim?
  • jimjim  (27.09.22 11:52:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.