[]

Sahtekâr oto tamircileri

Tamir için bırakılan aracın bırakıldıktan sonra üst üste alakasız farklı yerlerinden arızalar çıkması yürür vaziyetteki aracın tamircide yürüyemez hale getirilmesi, yağ satmak için aracın yağı eksik denilerek yağı olan araca yağ konması bütün bunlar yetmezmiş gibi tamirciye bırakma sebebi olan kusurun da giderilmeden aracın teslim edilmesi ve araç teslim alındıktan sonra daha önce olmayan yeni ve büyük sorunlar çıkması kısacası ön takım tamiri için tamirciye teslim edilen aracın tamirci tarafından motorunun, fren merkezinin içine sıvı koymak suretiyle fren merkezinin (frenci tespit etti), motor beynine sıvı koymak suretiyle motor beyninin bozulması (kapalı garajda atıl durumda yatan aracın beyninden yağla karışık su aktı şarıl şarıl üstelik beyin muhafazasının etrafı her tarafı kupkuru sadece beynin içinden yağla karışık su akıyor ve tamirhaneye bırakılan kadar bu sorun yoktu tamirci bozuntusu bunun açıklamasını yapamıyor ) daha önce yeni değişmiş triger kayışından teslim alındıktan sonra cıyak cıyak ses gelmesi ve bütün bunların üst üste gelmesine hukuki olarak eser sözleşmesi dışında ne tür bir dava açılabilir veya farklı ne tür yaptirim uygulanabilir?

Tavsiyem siz siz olun yetkili servis dışında tamircileri tercih etmeyin.


 
bahsettiğin işlemler için fiş ya da fatura aldın mı? o fatura açıklamasında yapılan işlemlerin açıklaması yazıyor mu? fatura fiş yoksa veya işlemler de yazmıyorsa bunu o adamın yaptığını kanıtlaman imkansız.

yetkili serviste yapılan her işlemi adım adım faturaya işliyorlar bu sebepten, atıyorum fren sistemi bakımı yazıyor adam, oradan sorumluluğu verebilirsin, ama sanayide bu iş imkansz gibi bir şey. o adamlar da zaten çakalın önde gideni, senin gibi kaç kişi gelmiş geçmiştir bu şekilde.
  • roket adam  (23.09.22 13:47:15 ~ 13:47:58) 
cümleler arası noktalama yaparsan konu daha iyi anlaşılır.

araç nedir? modeli nedir?

ön takımlar tamir edilmemiş : burada usta suçlu.

fren hidroliği eklenmiş sanırım: yanlış yoğunlukta hidrolik ya da fazla hidrolik arıza yaratabilir. hidrolik koyulurken hava alımı vs. yanlış yapıldıysa arıza yaratır.

motor beynine sıvı: motor beynine yağ yada su koyacak kadar acemi değildir usta. muhtemelen bir yerde kaçak olabilir. burada ustanın suçu olmayabilir. atıl durumda olduğunu zaten belirtmişsiniz. zamanla kaçaklar oluşmuştur.

triger kayışı: kayışın zamanı dolmuş olabilir. tamir sonrasına denk gelmiş olabilir. triger kayışı yeni değişmediyse ötme beklenebilir.

aracınızın garantisi dolduysa servis dışı da tercih edilebilir. çoğu servis yetkili servislerden ayrılıp kendi yerlerini açıyor. yeter ki işi ve esnaflığı iyi olsun.

tavsiyem, hakkınızı aramak hakkınız fakat semeriyle seksene gelir. bilirkişi raporu çıkışı, avukat masrafı, zaman kaybı vs vs. bir kere daha ustayla yapıcı bir konuşma yapın. olumsuz bir dönüş yaparsa dava açacığınzdan bahsedin. şu yazdıklarıınıza göre haklı gibisiniz. tabi faturanız varsa.
  • false pretension  (23.09.22 17:36:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.