[]

"ilk araba alımı" ifadesini biraz açar mısınız?

Seçim vaadi olarak ilk araba alımında veya telefon alımında ötv alınmayacağı söyleniyor.

Ben daha önce hiç bayiden araç almadım ama babamın kullandığı ve 2.el aldığımız araç benim üzerime.

Şimdi ben gidip sıfır araç alamayacak mıyım?

"ilk alım" dan kasıt, seçimden sonraki alımlar değildir değil mi? Gerçi öyle olsa araç alacak olanlar beklesin demezlerdi.

Eğer 2. el de geçerli ise, araba alacak güçteki bir insan şimdiye kadar iyi kötü bir tane almıştır zaten.

Ömrü boyunca ilk kez araç alacak olanlar için geçerliyse bu, baya düşük bir kitleyi kapsamaz mı? Yani adam alamadıysa kötüsünü de alamamıştım, ötv kalkınca alabilecek mi sanki?

 
detayları bilemeyiz tabii şu an ama evet üzerinize araba varken 2. araba alıp "ilk arabam" diyemezsiniz.

hayır düşük bir kitleyi kapsamaz. orta halli bi insanım, anne babası multi milyoner olmadan beyaz yakalı olup çevremde "ilk arabasını" alabilen 1 kişi bile yok. ötv o kadar fazla ki, kesinlikle yardımı olacaktır.

tabii burası tc, bunun da milyon tane kılıfı kılçığı vardır.
  • patronaj1  (22.09.22 13:34:59) 
muhtemelen hayatında hiç üzerinde araba olmamış kişileri kapsar.
2. el zaten olamaz. sıfır olmak zorunda ötv indirimi için.

  • jelly bear  (22.09.22 13:43:37) 
2020'de mezun olup 2021 yazında çalışmaya başlayan bir doktorum ve arabam yok, hiç olmadı ve şu anki şartlarla olacak gibi değil. Benimle aynı sene mezun olup çalışmaya başlayan arkadaşlarımdan arabası olan iki üç kişi var, onlar da ailelerinden altın vs borç alıp aldılar ikinci el arabalarını. Diğer arkadaşlarımın arabaları yok onlar da alamaz şu an.

Yani alacak olan şimdiye alırdı durumu son iki üç senede çalışmaya başlayan çoğu kişiyi kapsamıyor çünkü alamıyoruz.
  • nundu  (22.09.22 13:46:59) 
2. el de geçerli mi derken, daha önce 2.el almış birisi eleniyor mu anlamında sordum


  • ananiyimioguz  (22.09.22 14:00:56 ~ 14:05:15) 
2. el olmasının fark yaratacağını sanmıyorum.

yani bir araç sahibi misin? Evet. o zaman bu olaya dahil olamazsın gibi geliyor.

bakarsın derler ki sadece bayilerden alınan 0km 1 araç derler bi anda dahil olursun.
lakin buna yaş, araç segmenti gibi bir çok kriterin geleceğine emin olabilirsin.

düşünsene zengin biri oğlu-kızı hatta çevresindekiler üstünden ötvden muaf şekilde ferrariler, bentleyler almaya kalkıyor falan!?!?

ne olacağı belli değil. üzülerek pratikte pek yapılabilir bir şey gibide gelmiyor.
  • tenyalar bagirsakta yasar bagirmasakta  (22.09.22 14:07:04) 
bunu yaparlarsa otomobillerin iki fiyatı oluşacak veya satarken ötv ödemesi gibi durumlar ortaya çıkacak. Bir de yaş sınırı (insana) koyarlarsa 30 civarı (benim jenerasyona) fena patlayacak. Benim arabam olmadı, çevremdeki çoğu arkadaşımın da yok. Ama gençlere bu fırsatı sunuyoruz diye 1993 üstü vb. bişey getirmeye çalışabilirler.

Ya kimsenin pek almayacağı Kia Picanto Hyundai i10'lara bile getirseler bunu, milletin işi çözülür. Bence olumlu bir girişim olur. Onlar vergisiz ucuz araç olmalı zira. Daha üstünü isteyen artan vergilerle alır. Ama B sınıfı araçların vergisi de düşürülsün mesela.
  • nhk ni youkosu  (22.09.22 14:40:03 ~ 14:41:09) 
herhangi bir hükümet sol veya sağ fark etmez, bu gelirden vazgeçemez hükümetler. yani hiç bir şekilde hiç araba almayacak kişileri kapsayacak kanımca. çocuğunun, eşinin vb kişilerin üstüne alırlar. kılıfını bulurlar trde.


  • mikahakkinen  (22.09.22 17:13:10) 
@tenyalar

Ferrariler, bentleyler vs alamazsın.
Onun açıklamasını zaten yaptı dede.
1.6 motora kadar ötv muafiyeti sağlanacak.
1.6 motor üstünde ötv muafiyeti olmayacak.
  • les yeux blanches  (23.09.22 12:12:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.