[]

dizüstü bilgisayarda iki grafik kartının(?) olması ve ısınma & yavaşlık

merhaba.
özet geçeyim. ben ikinci el bir bilgisayar almıştım. alırken pek işlem yapmamıştım ve herhangi bir hata ile karşılaşmamıştım. ancak ne zaman ki uzun vakit harcayacağım bir durum olursa bilgisayarım mavi ekran hatası veriyordu. (git: 1526715).
sonra ben amd olan grafik kartını devre dışı bıraktım ve sadece intel'i devreye soktum, hiçbir hata almıyorum artık ama bilgisayar bu sefer de çok ısınıyor, görsel/video kalitesi düşmüş gözüküyor ve bilgisayar temel görüntü ayarlarında açılıyor (tema veya görsel efektler çalışmıyor.). youtube'dan video izlerken takılmalar oluyor dalga dalga.

ekran görüntüsünü hem duyuruya hem de aşağıya bağlantı olarak bırakıyorum. ben bu dizüstü bilgisayarı nasıl daha iyi hale getirebilirim?

i.hizliresim.com

 
tam tersi olması gerekiyor normalde, amd daha fazla güç çekip ve ısınan taraf olması lazım, siz de onu kapatmıssınız.belki donanımsal bir sorun vardır ancak bilemiyorum. acaba amd'ye devreye alıp inteli kapatmanız mümkün mü?


  • valkin rockefeller  (11.09.22 21:00:46) 
1- ilk duyurunda ekran kartinin modelini bilmiyorum demissin, onun icin sunu indir bir bak bakalim modeli neymis:
www.techpowerup.com
2- linkteki ddu'yu makine guvenli modda iken calistir ve amd driverlarini tamamen sil:
www.guru3d.com
3- amd sitesinden en guncel driveri indir ve kur. bakalim problem devam edecek mi
4- makineyi acip guzel bir temizlik + termal macun yenileme gerekebilir. onceligin bu olsun.
  • nibba  (11.09.22 21:06:04) 
@nibba: dediklerini yaptım ama AMD yeniden kurulduğu ve aktifleştiği için bilgisayar yine mavi ekran döngüsüne girdi. :(


  • m e b  (11.09.22 22:30:10) 
valla hocam bu amd driverlarindan bir sen degil herkes cok cekti. ikinci el + eski seri amd ekran karti bildigin saatli bomba. sana patlamis. keske duyurudan sorsaydin zamaninda alma derdim.

eski driverlari denemek lazim. mesela bilgisayarinda recovery partition'i duruyorsa orada eski driverlar olabilir. veya marka model ne bilmiyorum ama ureticinin sitesinde belki hala eski driverlar vardir. guvenli mod >>> ddu >>> tekrar guvenli mod >>> driveri yuklersin. bu arada 3. adimi guvenli modda mi yaptin? yapmadiysan windows otomatik kendi driverini yukluyor cunku.
  • nibba  (11.09.22 22:47:37) 
@nibba: bu arada model amd mobility radeon hd 5000 series olarak geçiyor, kod adı ise madison imiş.

evet, iptal güvenli modda kaldırdım ve yeniden kurdum ama ne yazık ki mavi ekran hatası aldım. sürekli mavi döngüye girince yeniden güvenli modda intel'i iptal ettim bu sefer, şimdi amd ile kullanıyorum. ama bu sefer de aygıt yöneticisinde "Bu aygıt, bilgisayarınızı yeniden başlatana kadar düzgün olarak çalışamaz. (Kod 14)" diyor, yeniden başlatınca da 43 hatası veriyor vs.
  • m e b  (11.09.22 22:59:55) 
sunlari bir dener misin hocam:
www.driverscape.com

olmazsa:
www.driverscape.com(microsoft-corporation---wddm-v1.20)

olmazsa (en eskisinden baslayarak):
tr.drvhub.net

guvenli modda ddu calistiriyorsun ya, ddu bittikten sonra driveri yuklemeden once c:\windows\system32\drivers dizininde atikmpag.sys varsa onu da sil oyle dene

bunlar da olmazsa elimden bir sey gelmez vallah
  • nibba  (11.09.22 23:20:19) 
Çok ama çok teşekkür ederim, yarın onları deneyeceğim.


  • m e b  (11.09.22 23:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.