[]

Teknik yazı

Ya sözlükte ufaktan biraz data structures anlatayım dedim. Çünkü Türkçe kaynak yok gibi bişey. Ama ilgi sıfır neredeyse. Hatta mesajlar geliyor "olm bunu kimse kullanmıyor, niye yazmakla uğraşıyorsun" diye. Haksız da değiller gerçi.

design patterns yazayım diye düşündüm, başlıklara bakıyorum onlar da aynı, 3-5 yazı var o kadar.

Acaba ekşi doğru yer değil mi yazmak için? Yoksa kod örneği mi olması lazım?

Bişeyler yazasım var ama yazmışken uğraştığıma değsin, biraz okunsun da istiyorum. Ne yazayım?

 
hocam eksi zaten 2010 gibi bozdu. yani yazdigin yer yanlis, hedef kitlen butun gun futbol, kari kiz, otomatik araba kullanan erkek iliktir muhabbeti yapan tipler :d

medium formatini hic sevmiyorum o yuzden bence github.io sayfani ac oradan yuru. bir de artik bu isler forumlardan falan yurumuyor. linkedin oncelikli, reddit de olabilir. mesela linkedin'de takip ettigim birkac eleman var muazzam yazilar yaziyorlar ve mutlaka okutuyorlar.

dil belirtmemissin fakat ben olsam turkce yazmaya tenezzul bile etmem. kod ornegi kesinlikle sart
  • nibba  (31.08.22 22:01:16) 
Acaba ekşi doğru yer değil mi yazmak için?

Ekşi doğru yer değil. Neden değil, teknik şeyleri okuyarak anlamak artık eskide kaldı. Youtube video dolu. Amaç bilgi paylaşmaksa bunun en güzel yolu video. Bir de genel açıklamalar kullanışlı değil. X nasıl yapılır? gibi bir adla paylaştığın 4 5 dakikalık videoyu 10 bin kişi izleyebilir. Daha da ötesi direkt kurs paylaşıp ücretli ya da ücretsiz yayımlamak olur.
  • dissendium  (31.08.22 22:05:28) 
Kesinlikle LinkedIn'de article olarak yayınlayın. Hem size artı olur, hem de faydalanacak kitle kolayca keşfeder ve faydalanır.


  • heritage  (31.08.22 22:42:30) 
demin @pluton ile mesajdan biraz tartıştık konu üzerine ama ben buraya da kendi görüşümü yazmak istedim. şimdi linkedin üzerinden paylaşacak veya genel manada bunu biraz kendi reklamı için (teşbihte hata olmaz .d) kullanacak birisinin bence ingilizce olarak paylaşması lazım bu işin birinci kısmı.

ikinci olarak ben türkçe bir yazı paylaşacak olsam ekşi yi tercih ederdim. çünkü türkçe yazarken benim amacım biraz da muhabbet olsun olurdu. yani birisi yazıyı görsün mesaj atsın mesela konu üzerine biraz geyik çevirelim. tabi burada geyikten kastım formal olmayan bir düzlemde konu üzerine tartışmak, benimle aynı alana ilgi duyan birisi ile tanışmak onunla aynı jargon üzerinden sohbet etmek gibi.

sonuç olarak ben oyumu ekşi den yana kullanıyorum
  • niyazi mısri  (31.08.22 22:54:34) 
teknik bir içerik paylaşacağın için kendi adına blog açıp, ekşiye paylaşmak istersen de ilgili başlıklar altında bloguna referans vermeni öneririm. böylece hem anomimiteni bozmadan sağda solda paylaşabileceğin bir kaynağın olur, hem de ekşi'den ziyaretçi almış olursun. sadece ekşiye yazmak bende de boşa gitti hissiyatı uyandırıyor, bir sürü teknik entrym vardır bunlarla ilgili gelen mesaj sayısı yılda 5'i geçmez.


  • roket adam  (31.08.22 23:36:55) 
sizin startup yazilari, ilgimi ceken ve cok okunan yazilar olmustu. herkesin kafasindan "ya bir gun bir startup'ta calisirsam" ya da "ileride kendi isimi kurarim" dusuncesi gecmistir. kisisel deneyim cok yararli.

gecenlerde linked list yazinizi gordum ve kendi kendime dedim ki: "ya 15 yildir yazilim gelistiren bir insan, neden boyle bir yaziyla vakit harcamis? anlatabilecegi o kadar cok kisisel tecrubesi var ki."

beklentim ise leetcode'dan kilit noktasi linked list olan ve linked list ile cozulen 2-3 soru ornegi verip, hangi tip sorularin linked list ile cozumunun efficient olacagiyla ilgili bir yorumdu. algoritmik problemlerle ugrasanlar icin ilgi cekici.

kisisel tecrubenizle teknik konulari birlestirerek ve gelecekten bakan insan olarak yazilan yazinin, hap gibi key point'lerini okumak ilgi cekici.

js yaziyordunuz galiba. mesela javascript basligina, kisisel tecrubelerden yola cikilan js best practices yazisi zibil gibi okunur.

coding interview tarzi yazilar okunur.

design patterns, architectural patterns, event-driven architecture vs. severim ama genis kitleye ulasmaz.

kod yazmaya baslayacaklara tavsiyeler basligina, genel bir "gecmisten gunumuze software architecture" yazisi bence okunur.

en genis kitle, junior, mid ve junior olmaya calisanlardan olusan kitle.

tesekkurler.

edit: anlatim bozuklugu
  • istiririm yalarim bir de  (01.09.22 00:16:19 ~ 13:25:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.