[]

haftanın 3 günü ağırlık çalışmak hangi seviye egzersiz?

haftanın 3 günü dambıl ile kol, omuz, bel çalışmak bunlardan hangisi ile adlandırılır? not: program 1-1.5 saatlik.

-hafif egzersiz
-orta seviye egzersiz
-ağır egzersiz
-aşırı yoğun egzersiz

 
böyle bir cevaba neden ihtiyacın var? antrenman şiddeti nedir mesela? yani 5 kg dumbell ile kaç set kaç tekrar yapılıyor? 5 kg dumbell seni ne kadar zorluyor (rpe değerin nedir?), hangi bölgeden kaç set kaç hareket yapılıyor? antrenmanın ortalama nabzı nedir vs birçok değişken var bu soruyu cevaplayabilmek için. eğer haftada 3 gün antrenman yapılacaksa en verimli planlama tüm vücüdu çalıştıracak şekildedir. genelde 5x5, texas metod gibi hazır antrenman programları tercih edilir. ağırlıklar kademeli olarak ne kadar artarsa zorlayıcılığı da o kadar artar.


  • motosiklet burclu adam  (24.08.22 21:27:43 ~ 21:29:01) 
Genelde günlük kalori ihtiyacı hesaplama sitelerinde soruyorlar, egzersiz yoğunluğunu. Siz de onu hesaplamak için sorguluyorsunuz sanırım. Orta seviye egzersiz diyebilirsin gibi geldi bana.

Ama programın 1-1,5 saat sürmesine takıldım. 1,5 saat süren ağırlık antrenmanı olmamalı bence. İşin içinde kardiyo varsa o başka. Ama yoksa, bir bölgeyi 6-7 hareketle çalıştırıyorsanız, yarardan çok zarar veriyor olabilirsiniz.
  • sailor  (24.08.22 21:33:08) 
tdeecalculator.net

ben surdan bakiyorum ona, egzersizin siddetine gore degil sikligina gore degerlendiriyor mesela.
  • bay b  (25.08.22 09:48:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.