[]

Goethe Enstitüsü sınavı

merhaba. Almanya'da bi üniversiteye yüksek lisans başvurusu yapmak istiyorum. Dil koşulu olarak yabancı öğrenciler için Almanca hariç dünyada konuşulan 2 yabancı dil (Türkçe ve İngilizceyi verebiliyorum) haricinde Almanca'dan da C2seviyesinde sertifika istiyor. Türkiye'den yapılan başvurularda ise sadece Goethe Enstitüsü'nün yaptığı sınavı kabul ediyor. Sınav çok pahalı o ayrı bi sorun ama C2 sertifikası alınabilir mi? bi Almanca kursuna yazılsam muhtemel kaç ay çalışmam gerekir sertifika için. Lİseden temel Almancam var.




 
2 sene sürer


  • gabe h coud  (19.08.22 20:06:41) 
Lisedeki temel Almanca ile goethede maksimum A2 başlarsınız. Bu iş için sadece haftasonu ayıracaksanız C2’ye gelmeniz 2 seneyi de geçer.

Bence başka okul bakın. C2 çok abartı olmuş.
  • Mcfly  (19.08.22 23:29:11) 
C2 için 2 yıl çok iyimser bence. Gerçekten C2 düzeyine gelmek 5 yıl sürer en az. İngilizcede bile bu çok zorken Almancayı hayal edemiyorum. Yani düşünün, Türkiye'de 4 yıl Alman dili ve edebiyatı okuyan insanlar bile C2 seviyesinde olmuyorlar.


  • dissendium  (20.08.22 01:29:00) 
tr de c2 olamazsınız. b2 belki c1 olabilirsiniz. c2 2-3seneyi bulabilir. belki olmayadabilir


  • hunharca ben  (20.08.22 09:22:45) 
c2 icin sokaktakoli bir almandan daha iyi yazman ve konusman gerekiyor.


  • tadellesever  (20.08.22 11:30:41) 
Almanya doğma büyüme bi arkadaşım var ve o da öyle diyor. Sınava girsem ben bile c2 alamam diyor. Olmaz o iş o zaman ya. Boşuna uğraşmayalım.


  • dakota  (20.08.22 15:07:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.