[]

Mutlu ve pozitif sesli kitap tavsiyesi

İş yaparken dinleyebileceğim, konusu güzel, dram oranı düşük ve en önemlisi, dinleyeni yormayacak şekilde, okuyanın telaffuzu düzgün sesli kitap önelilerinizi bekliyorum.

Major depresyon geçmişim var. Bir üç-dört yıl kadardır gayet iyi tutunabiliyordum. Üç dört hafta kadar evvel ikinci derece bir yakınımı kaybettim. İki haftadır dibi görmüş gibiyim. İş döndü geldi, özbakımı bırakacak, yiyip, tuvalate gidip yatacak raddeye geldi. Bunun bir adım sonrası iyi değil…

Vücut serotonini karneye bağlamış durumda. Kabızlık falan tavan yaptı. Görüştüğüm hiçbir arkadaşım yok. Kendimi eve hapsetmiş durumdayım. Yani sekiz şalter varsa beş-altı tanesi hali hazırda inik. Çalışmıyor, eşim ve çocuklarımla da ilgilenmiyor haldeyim.

İki gün evvel sakal tıraşı olabildim. Bir de gecenin bir vakti boğaz kenarına gidip bir saat kadar oturdum. Eylül ayından beri toplamadığım bir çalışma odam var. Kasım ayından beri kullanmadığım, kapısı kapalı… Sanki orayı toparlarsam kendimi de biraz toparlayacağım. Sonra o moralle belki psikyatra yahut memlekete giderim.

Sorun şu ki, son iki buçuk aydır yalnızlığımda hep sesli kitap dinliyordum. Sevdiğim bir eser var iki bin sayfa kadar. Okuyan da güzel okumuş hani. Onu tekrar tekrar dinledim. Artık hoşlanmaz oldum. Şimdi ne iş yapacaksam yapamaz haldeyim ve kulağımı dolduracak bir şeyler arıyorum. Eskiden böyle durumlarda söyleşi, podcast, radyo tiyatrosu falan dinlerdim ancak şu halimle dinleyemiyorum.

Ne zaman bir işe kalkışmaya karar verecek olsam, youtube’da sesli kitap arayıp cık cıklıyorum. Dram eserler dinleyecek halde değilim. Eğlenceli yahut sürükleyici ve sonu mutlu öyküler arıyorum.

Böyle böyle son birkaç günüm iyice internette saçma sapan dolaşır hale büründü. Kalkıp bir şeyler yapmak için kulağımın fonda bir şeyler dinlemeye ihtiyacı var. Sesli kitap önerilerinize muhtacım.

 
Tam olarak aynı sebeplerle Harry Potter serisini bitirdim. Storytel’de Tilbe Saran harika seslendirmiş.


  • boyalı kuş  (10.08.22 20:49:45) 
Storytel üyeliği alın, tam da kitaptan bağımsız Tilbe saranın seslendirdiği herhangi bir kitabı dinleyin diyecektim tesadüf yukardaki arkadaş demiş. tane tane okuyor dinleyeni rahatlatan büyülü bir sesi var. Bir numaramdır kendisi


  • oculi electrica  (10.08.22 20:53:30) 
Arkaplanda müzik olmamalı. :/


  • yadigar  (10.08.22 21:40:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.