[]

Kaza tespit tutanağında kusur oranının "0" olması ne demek?

Merhaba,

yaptığım bir kazanın tutanağına e-devletten ulaştığımda benim kusur oranım "0" karşı tarafın "100" gözüküyor. Şimdi diyeceksiniz ki ne var bunda? Etraftakilerine göre suç bendeydi.. Bence de 0 kusur oranından fazlasını hak ediyordum.

Şimdi sorum şu: acaba yüzde yüz suçlu olması karşı tarafın işine mi geldi? veya experle böyle bir şey mi konuştular? (bilmem öyle bir şey olabilir mi?)

 
Etraftakilerin ve kazayı yapanların o an bilmediği, görmediği bir kural ihlali vardır. Sıkıntı yok, karşı tarafın hiç bir zaman işine gelmez 8/8 suçlu olmak.

Edit: keşke kazadan da bahsetseydin, merak ettim şimdi neden çevredekiler yanlış yorumladı.
  • John Bloor  (10.08.22 11:13:24 ~ 11:46:54) 
karşı tarafın işine gelmez. bilmediğiniz bir kuraldan ötürü kusur vermişlerdir. polisin vermiş olduğu kusur bile tam tersi oranda değişmişti.


  • paintov  (10.08.22 12:07:09) 
Bazı durumlarda çevredekilerin yorumunun bir anlamı olmuyor, örneğin aniden durdunuz, arkadaki duramadı size geçirdi. Akan trafikte ani fren yaptığınız için sizi suçlu görenler olabilir, ama arkadan çarpan her zaman 8/8 kusurludur.

Gibi. Ben bunu biliyorum sadece ama benzer başka örnekler de vardır muhakkak.

Sorunuzun yanıtına gelince, daha fazla kusurlu olmak hiçbir zaman avantajlı değildir. Kusur oranı kimin sigortası ne kadarını karşılayacak, onu belirler. Kim daha fazla öderse, sonraki yıl sigortaya daha fazla ödemek zorunda kalır. Manasız yani.
  • galileo figaro magnifico o o o o  (10.08.22 17:25:54 ~ 17:29:59) 
Eskiden hata 8'e bölünüp her bir kısmı taraflara pay edilebiliyordu. Şimdi %0, %50 veya %100 oluyor. Sizde çok az kusur bulunmuş veya bulunmamıştır. Etraftakilerin kuralları bilmeyip yanlış yorumlaması çok muhtemel.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (11.08.22 00:56:35) 
2 tarafta da kusur bulunması kimsenin işine yaramıyor sigortayı kullanmak açısından


  • bir soru sorcam  (11.08.22 09:03:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.