[]

Uzaktan çalışanlar şehir veya ülke değiştirebilir mi?

Yurtdışındaki bir şirket için uzaktan çalışıyorum. Ofis filan yok zaten Türkiye'de. Yasal olarak şehir değiştirmede problem var mı tatil için başka yere gitsem vs? Ayrıca ülke değişsem problem olur mu?




 
Bu arada, sgk filan var bir Türkiye kurumu araciligi ile.


  • havadakarada  (26.07.22 13:31:21) 
Bunun için genel geçer bir kural yok ki. Çalıştığın firmanın kurallarını biz bilemeyiz. Ancak tahminen nerede olduğunun hiçbir önemi olduğunu sanmıyorum. Önemi olsaydı o firmanın Türkiye'de ofis açması gerekirdi.


  • himmet dayi  (26.07.22 13:40:25) 
sözleşmenizde bu durumun belirtilmiş olması gerek. bana teklif edilen sözleşmede belirli bir süre önceden belirtmek kaydıyla şehir değiştirmekte sorun yoktu, aynı çalışma koşullarını sağlayabilmek şartıyla.


  • gkhncnzdgn  (26.07.22 13:40:30) 
Bizim şirkette evden çalışma zamanında il sınırları dışına çıkmayı yasaklamışlardı (en azından kağıt üstünde). Çalıştığınız şirketin İnsan Kaynakları bölümüne sormanızı tavsiye ederim. Muhtemelen sorun olmayacaktır himmet dayı'nın söylediği gibi.


  • pispinti  (26.07.22 13:46:50) 
Himmet Dayı'nın dediği gibi bu işyerinle alakalı bir durum, ben 2 senedir başka bi şehirde uzaktan çalışıyorum mesela. Bize kısıtlama koymadılar.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (26.07.22 13:51:08) 
çalıştığın firmanın kontratına bakar. mesela benim sözleşmde en az 2 gün önce haber verin diyor.


  • delidir yakalayin  (26.07.22 16:26:10) 
Benimkinde de iki gün önceden haber verin diyor


  • mirty  (26.07.22 19:03:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.