[]

2. el araç ve sıfır araç fiyatları

Şimdi Mercedes'in bir arabasına baktım, kendi sitesinde sıfırı 1,4 M lira, ikinci el satan meşhur bir sitede aynı araç aynı model 1,8 M lira.

Piyasa artık sıfır fiyat üzerinden değil de ikinci el üzerinden mi belirleniyor sıfırın fiyatına bakmazsın, komik bir durum değil mi?


 
bazı markalarda araç ellerinde olmayınca aynı aracın ikinci eli veya sıfırı oto galerilerde sıfırından yüksek bellere satılıyor.


  • uykulu_fb  (30.06.22 20:56:50) 
Mercedese bi süredir araç gelmiyor


  • Yavuşuhlu  (30.06.22 21:18:10) 
Mercedes (ya da diğer birçok marka) yetkili satıcısına gidiyorsun. Ben bu arabadan almak istiyorum diyorsun. Adamlar diyor ki araç 4-5 ay sonra teslim edilecek. Ama parayı şimdi vereceksin. 4-5 sonra fiyat artarsa farkını da ödersin.

Oto galericiye gidiyorsun. 1.8'i ver 1 saatlik noter işleminden sonra araba senindir diyor.

Şimdi 1,4 milyonluk aracın 5 ay sonraki fiyatı 1.8'den az mı olur çok mu? İpucu vereyim; ülkedeki reel enflasyon (ENAG'a göre) %160.76 5 ayda bunu %67 olarak düşünsen 2.34 milyon lira eder düz hesap.

Şimdi de ben sorayım; nereden alırsın?
  • himmet dayi  (30.06.22 21:24:11) 
Ülkedeki hukuksuzluk vs öyle bir durumda ki sıfır araç satanlar galericilere pasliyor araçları onlar da işte üstüne kar koyup satiyor.

Biri Twitter'da yazmisti bir bayi başka bayiye diger bayi de o bayiye araba satip sonra ikinci el diye satiyorlar.

Araç krizi var da bu kadar da değil.
  • logisticsmanager  (01.07.22 00:30:36) 
Liste fiyatina araba satan marka hic olmadi aslinda.
Eskiden pahali satar gidince dusururlerdi simdi ucuz yazip pahali satiyorlar.

1.8 verirsen resmi bayiden de alabilirsin.
Resmi bayi diye bir sey yok zaten, hepsi galerici.
Niye bu bayilere takmis insanlar anlamiyorum, oradan alinca 1 kurusluk bile avantaji yok.
Anahtarlik bile vermez bayiler.
  • divit  (01.07.22 01:09:02) 
Daha önce uzun yazdım ama şimdi kısa geçeyim;

O internette resmi sitede gördüğümüz fiyat, en son gelip de satılan arabaların fiyatları.

Yani en son 6 ay önce yeni araç gelip sattılarsa, araç nasılsa bitti diye fiyat öylece kalıyor, silmiyorlar, güncellemiyorlar da araç yok çünkü

Yarın araç gelse atıyorum 2 Milyon yazsalar, "ya hu dün 1.4 M yazıyordu olur mu öyle şey" diyemeyiz kısaca :)
  • John Bloor  (01.07.22 11:38:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.