[]

Spor salonu olayı

》》 Hi all,bir süredir merak ettiğim bir konu var. Spor salonuna başlayan insanlar oluyor. Ağırlık antrenmanı yoğunlukta ve bazen de fitness yapıyorlar. Personal trainer hizmeti almıyorlarsa hangi aletten kaç tekrar vs yapmaları gerektiğini nasıl biliyorlar? İşin bir de beslenme kısmı var,protein agirlikli (yumurta,tavuk,ton balığı vs) bir beslenmeye geçiliyor bir de. Burda da kendileri mi hesaplıyorlar almaları gereken protein miktarını?


Kendimi çok güçsüz hissediyorum. Biraz kaslarımı geliştirmek ve yağ yakmak için salona yazılayım diyorum. Hiç anlamam bu işlerden. Personal trainer tutmalı miyim?


Bu zamana kadar sadece yürüyüş ve yüzme yaptım spor olarak.

 
Fitness blogları, iyi gelişmiş arkadaş önerileri ve youtube videolarından öğreniyorsunuz. Özellikle youtube'da gerek amatör gerek ünlü birçok kişinin hazırladığı antrenman programları var. Bunlar başlangıç, orta seviye ve ileri diye ayrılıyor.

O zaman neden personel trainer'a para veriyoruz diyebilirsiniz. Veriyoruz çünkü pt sizi sürekli izliyor, hangi harekette zorlandığınızı, hangisini yanlış yaptığınızı nerenizin daha çok antrenmana ihtiyaç duyduğunu görüp organik bir şekilde program ayarlıyor. Ayrıca yediğinizi içtiğinizi kontrol ediyor, size gaz veriyor ve size sadece gününde salona gidip söyleneni yapmak düşüyor. Haliyle maksimum verim alıyorsunuz.

Ama kendi başınıza yapılmayacak bir şey yok. 2 senede değil 3 senede istediğiniz vücuda ulaşırsınız ama yaparsınız. Bir noktadan sonra kendi vücudunuzu ve yaptığınız sporun doğru mu yanlış mı olduğunu anlamaya başlıyorsunuz zaten. Bir çeşit spor zekası gelişiyor.

Ancak pt yokken size gerçekçi gelmeyen 6 ayda bilmem ne olun tarzı şeylerle vakit harcamayıp uzun vadeli, "sıradan" duran programları takip etmeniz faydanıza olur.
  • akhenaten  (25.06.22 11:10:12) 
Bir kası efektif çalıştırmak için gereken ağırlık maksimum 1 tekrarlık ağırlığın %65-80 arasında 8-12 tekrar yapabildiğin ağırlıktır, aynı kas grubunu da haftada 15-25 set arası çalıştırabiliyorsan tamamdır ve bu bu formül evrenseldir, yani ben de sırtım için mesela haftada 20 set antrenman yapacağım sen de, ha ben 200 kiloyla deadlift yaparım sen 30 kiloyla yaparsın onu kendine göre ayarlayacaksın, bunu bildikten sonra kendi programını yapabilirsin birine ihtiyaç duymadan. Bunun için de internette binlerce kaynak var. Beslenme için de yine benzer formüller var kendine uyarlayıp uyguluyorsun. Ha ama sen diyorsan ben bu konuda hiçbir şey bilmiyorum araştırmayla da uğraşamam, o zaman PT başlangıç için iyidir.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (25.06.22 11:14:29 ~ 11:19:14) 
Salona kaydolunca oradakiler bir süre idare edecek bir program hazırlayıp bir tur gösteriyorlar genelde


  • kisa  (25.06.22 11:15:26) 
appler youtube kanalları bunun için. Mesela bodybuilding.com'da onlarca program var ihtiyaca göre.


  • anten  (25.06.22 11:22:01) 
PT tut hocam. En kötü ilk 3-6 ay öğrenirsin neyin ne olduğunu elemandan, sonra kendin devam edersin. Benim bu sene yaptığım en güzel harcamaydı PT tutmak. Tabi PT'nin de iyisi var kötüsü var, ona dikkat etmek lazım.

Ama vücut geliştirme işi baya karmaşıkmış, ben bu kadar olduğunu bilmiyordum. Yani kendini sakatlama kısmı hariç (ki bu da baya yaygın), en efektif nasıl ilerleyebileceğini bulmak için bile baya bir bilgi ve deneme yanılma süreci gerekiyor. PT ile bu süreci çok hızlı ilerletiyorsun.
  • plutongezegendegilmi  (25.06.22 12:11:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.