[]

Sosyal bilimlerde doktora yapmak Avrupa için mantıklı mı?

AB vatandaşlığı olan ve şimdilik MEB'de öğretmenlik yapan kız arkadaşımla 6 yıllık bir ilişkimiz var, lisansta tanıştık, 3 yıl önce mezun olduk, yüksek lisansı da bitirmek üzereyiz.

Şimdi önümüzde bir yol var. Fakat doktor, mühendis, sağlıkçı, aşçı, tesisatçı gibi bir mesleğimiz olmadığı için direkt iş bulmaya gidelim diyemiyoruz.

İkimiz de İngiliz dili eğitimi alanındayız. Bir şekilde doktora yapmaya gitmek mantıklı olur mu? Zaten aynı şehirde doktoraya kabul alma/hibe kazanma ihtimalimiz ne kadar bunu da hesaba katmak gerekiyor.

Benzer yoldan geçen varsa görüşleriniz bizim için çok değerli, teşekkür ederim.

***

Edit: İkimiz de İngilizce öğretmeniyiz, kendisi MEB'de, ben ise özel ders, çeviri, akademik analiz gibi freelance işlerle idare ediyorum. Açıkçası Almanya'da sandviç bile hazırlayabiliriz insan gibi yaşayacaksak, çok da güzel olur.

 
Kiz arkadasiniz Ingilizce ogretmeni mi yani?
Eger IB, AP vs gibi uluslararasi mufredatlardan birine veya bazilarina hakimse veya ogrenmeye niyetliyse uluslararasi okullara ogretmenlik basvurusunda bulunabilir dunyanin herhangi bir yerinde. AB Vatandasi olmasi isini yuzde 80-90 kolaylastirir.
Eger Ingilizce ogretmeni degil de baska bir bransta ogretmense (yine uluslararasi mufredatlar konusunda dedigim gecerli) cok daha rahatlikla is bulabilir. (Fizik, matematik vs gibi) ---Bunu iyi bir ogretmen oldugunu farz ederek soyluyorum. Ingilizce ogretmenlerinin yuzde sekseni gibi ingilizce konusamayan biriyse olmaz tabii.---

Eger siz de ogretmenseniz, 'teaching couple' olarak profil olusturup expat ogretmenler icin olan platformlara kayit yaptirin. Mesela Search Associates, mesela International School Services vs. Referans mektuplari vs gerekecek, profilinizi tamamlamaniz bir ay kadar surebilir. Ucretli de tabii. Ama tek guvenli yontem bu.

Mesela, Asya ulkelerini dusunebilirsiniz. Cin'de inanilmaz bir expat acigi var su an. Uzun sureli karantina ve kisitlamalar sebebiyle herkes gitti. Vietnam, Tayland, Macau, Hong Kong, bransiniz ingilizce degilse Japonya vs de olabilir. Dedigim gibi AB vatandasi olmasi daha cok ulkenin kapisini acar, ama Asya maasi beklememelisiniz o durumda.

Bunlari bir sure yapip yuksek egitiminizi de o ulkede veya online olarak veya biraz para biriktirip birkac sene sonra devam edecek sekilde planlayabilirsiniz.
  • sopiro  (20.06.22 07:11:52 ~ 08:13:21) 
Degil. Cok buyuk ihtimalle sonunda issiz kalirsiniz. Sosyal bilimlerde akademi tum ulkelerde olu. "sağlıkçı, aşçı, tesisatçı gibi bir mesleginiz" olmasa bile gidip edinmeniz cok daha kolay ve verimli bir tercih olur doktaraya nazaran, yapacaginiz yatirimin size geri donusu acisindan. "Turkiye'de bu kadar okuduk, cope mi atalim" gibi bakmayin, o batik maliyet zaten. Mesela almanyaya falan gitseniz biriniz basit bir iste calisirken digeriniz okuyup ise yarayacak bir eslek edinir, sonra digeriniz okur vs. Zaten okullar ucretsiz, ogrencilere destek var.


  • hot potato  (20.06.22 08:16:28 ~ 08:16:59) 
İkimiz de İngilizce öğretmeniyiz, kendisi MEB'de, ben ise İngilizce ve İspanyolca özel ders, çeviri, akademik analiz gibi freelance işlerle idare ediyorum. Ayrıca dil konusunda ikimiz de çok iyiyiz. Açıkçası Almanya'da sandviç bile hazırlayabiliriz insan gibi yaşayacaksak, çok da güzel olur.


  • hadi ya la  (20.06.22 13:16:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.