[]

birisinin videosunu izinsizce&habersizce çekip internete yüklemek

suç mudur? çok fazla var ya bu aralar merak ettim bugün başıma benzer bi olay gelince. dayının biri kaldırımda yerdeki ezilmemiş dutları toplayıp yiyordu. çeksem mi acaba dedim sonra vazgeçtim. çekip yükleseydim twitter'a ekşi'ye falan suç olur muydu bu?




 
dayı senden şikayetçi olsaydı olurdu. yoksa olmazdı.


  • sir gawain  (17.06.22 22:08:29) 
"İnternetten veya Sosyal Medya Yoluyla (Bilişim) Özel Hayatın Gizliliğini İhlal

Yargıtay uygulamasına göre, youtebe, instagram, twitter, facebook, whatsapp gibi sosyal medya araçları veya web siteleri ile bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi aletler “bilişim sistemi” olarak kabul edilmektedir. Bilişim sistemi, verileri toplayıp yerleştirdikten sonra bunları otomatik işlemlere tâbi tutma olanağını veren manyetik sistemlerdir.

Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun en yaygın şekilde işlendiği ortam internet ortamıdır. Sosyal medya üzerinden (youtube, instagram, twitter, facebook vs.), elektronik posta (email) veya herhangi bir internet web sitesi üzerinden rızası dışında başkasına ait resim, ses kaydı veya video paylaşılması özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun nitelikli halini oluşturur.

İnternet veya sosyal medya üzerinden özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun cezası, yani başkasına ait ses veya görüntüleri ifşa etme suretiyle suç işlenmesinin cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapistir (TCK m.134/2)."
  • Kaleci Saçlı Forvet  (17.06.22 22:08:51 ~ 22:16:35) 
Kamusal alanda goruntu almak suc degil, polisi bile cekebilirsin ama adami rezil edersen dava acip kazanabilir.


  • divit  (17.06.22 22:45:09) 
burasi kamusal alan ben sokaktaki agaclari cekiyordum diyerek yırtmak o kadar kolay degil, journo.com.tr


  • tadellesever  (18.06.22 01:09:18) 
Yok agaci degil direkt adami da cekebilirsin ama dedigim gibi taciz etme rezil etme isine girmeyeceksin.

Ustteki 2 olayda da iyi niyet yok mesela.

Kamusal alan her turlu serbest, aksi takdirde tum guvenlik kameralarinin mobeselerin sokulmesi lazim.
Sonucta 7/24 suratimizi cekiyorlar.
Ama bu goruntuyu alip aha kerize bak dut topluyor diye yayinlarsan ya da ustteki gibi plajdaki kadini cekip dergi kapagi yaparsan cezayi yersin.

Araba ustunde sevisenleri cekenler muhtemelen ceza yiyecek mesela.
  • divit  (18.06.22 11:57:40) 
divit bi beyin fırtınası olsun diye soruyorum; misal ben her gün sıradan x bir kişinin videosunu çekip Twitter'a yüklüyorum; ne bir dalga geçme ne bir rezil etme hiçbir şey yok, aynı kişinin her gün videosunu çekip bu şekilde yayıyorum sosyal medyada, bu sence suç kapsamına girmez mi?


  • Kaleci Saçlı Forvet  (18.06.22 12:03:21) 
Bence girer, herifi takip ediyorsun tacize bile girer.


  • divit  (19.06.22 03:08:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.