[]

ankara anlaşması'yla hollanda

selamlar,

hali hazırda yurtdışında çalışıyorum ve mavi kartım var. şirket istediğim yerde çalışmam konusunda esnek bu yüzden hollanda'ya geçmeyi düşünüyorum. fakat hali hazırda orada şirketimiz olmadığı için şirket içi transferle geçemiyorum.

bu yüzden ankara anlaşması üzerinden geçmeyi düşünüyorum, fakat prosedürleri tam olarak bilmiyorum. bu konuyu araştırmam için güzel bir kaynak tavsiye eder misiniz?

not1. mavi kartım olduğu için çalışma iznine ihtiyacım yok.
not2. ankara anlaşmasıyla keseceğim fatura fransaya olacak.

 
Mavi kart varken ankara antlaşması neden gerekli? Freelancer olarak da çalışma imkanınız olmakı zaten.
Ancak başka bir ülkeden mavi kart alınca geçerliliği için -ülkesine göre- kısa bi süre de olsa ekstra uğraşmak gerekebilir, onaylar vs. Hollandayı kontrol etmek lazım.

Öte yandan ankara antlaşması uzmanı değilim ama bir ülkeye bununla gidiyorsanız faturayı/vergiyi o ülkeye kesmek gerekmiyor mu?

Konunun uzmanı avukat tavsiye ederim. Yaklaşık bi maaş alıyorlar.
  • rewlack  (07.06.22 15:46:29) 
Merhaba,

Bencede mavi kart varken Ankara anlaşmasına gerek yok. Ama mavi kart size bir isyerinde çalışma hakkı verir.

Başka bir ülkede freelancer fatura kesebileceginiz bir iş yapma hakkı vermez. Gideceğiniz ülkenin kurallarıni okumanızı öneririm
  • vhs kaseti  (07.06.22 17:04:52) 
Umut kirmak gibi olmasin, uzmani da degilim. Ankara anlasmasi Ingiltere disinda diger ulkelerle de varmis ama teoride sadece. Pratikte uygulamiyormus diger ulkeler bu anlasmayi hani ulasmasi zor kistaslar, yorumlamalarla, ipe un sererek. Zaten o yuzden herkes Ingiltere'ye gidiyordu.


  • speedy  (07.06.22 17:21:24 ~ 17:24:01) 
speedy bu konuda yanılıyor olabilir.
Böyle bir algı olmasında yatan sebep ankara antlaşmasının geçerli olduğu eu ülkeleri, tr ile zaten işçi anlaşması yapmıştı, 60’lardan beri yerleşmiş bir algı ve kitle var. İngiltere ise bu ülkeler gibi (ve veya onlar kadar) anlaşmalı işçi alımı yapmadı, en geçerli ve (akademik amaçlı göç yoksa) yaygın yol ankara antlaşmasıydı. Gayet gidiliyor, almanya’ya bile (bile diyorum, istihdam sirkülasyonu bu ara zaten yüksekken) ankara antlaşmasıyla gidenler de var.

@vhs’nin de kaçırdığı nokta, sanırım arkadaş kalıcı oturumu almış. Yani bu soruyu sorduğuna göre öyle varsayıyorum :D 21/33 ay doldu ve eu’da kalıcı oturum aldınız değil mi? İlk cevabı ona göre verdim ben.
  • rewlack  (07.06.22 17:41:08 ~ 17:42:58) 
@rewlack hocam benim dedigim Ingiltere Ankara Anlasmasi'nda cok esnekmis, gocmenden yana bir tavri varmis. Diger ulkeler oyle degil iste. Atiyorum senden yuksek dil seviyesi istiyor, yuksek sermaye gostermeni bekliyor, her meslegi, is planini kabul etmiyor vs. Yani pratikte uygulamak istemiyorlar, kabul oranlari cok dusukmus diger Avrupa ulkelerinde en hosgorulusu Ingiltere imis. Inan bu mesele Ingiltere'deki Turkler arasinda da cok gundem falan oldu, yerlesik Turk gazeteciler falan tartisti niye bu kadar Turk Londra'ya geliyor, baska ulke mi yok diye, cunku Turk piyasasini da mahvettiler. Cogu Ankara anlasmali kendi meslegini yapmiyor cunku, hangi is uzerinden basvurmussa o isi yapmak zorunda, ingilizin yaninda isci olarak calisamayacagi icin Turklerin, kurtlerin restoraninda, markette, coffee shopta gene Turkun yaninda kacak calisiyorlar, ucretler dusuyor haliyle. Diger ab ulkelerinde var teoride bu anlasma ama prosedur cok zor imis


  • speedy  (07.06.22 22:01:22 ~ 22:04:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.