[]

Amerikadan laptop getirmesini isteyecektim ama...

Amerika'ya giden bir arkadaşımdan Macbook Pro getirmesini istedim, sonuçta türkiye fiyatıyla amerika fiyatı en az 2000 tl fark ediyor. Şimdi olay şöyle, ön bilgi vereyim;

-Arkadaş hem abd hem türk vatandışlığına sahip
- İkimiz de aşırı pimpirikliyiz.


ben pimpirikli olduğumdan diyorum ki laptoptu getirirken kutusunu açma, zaten kutuları Macbook Pro'ların laptopun kendisi kadar oluyor, gümrük yüzünden kutuyu açmak zorunda bile kalsan bilgisayarı açma, dikkatli getir.

O pimpirikli olduğu için diyor ki; uçakta yanıma alacağım el bagajı olarak, zaten getirirken bir sürü şey getireceğim, gümrükte laptop'un gerçekten laptop mu olduğu yoksa bomba mı olduğunu anlamak için açtırıyorlar, o yüzden açtırabilirler diyor. Getirebilecek başkası varsa getirsin diyor.

Şimdi ben uzun süredir Mac istediğimden ve bunu en az 4-5 sene kullanacağımdan bu kadar hassasım, yeni olmasını, çiziksiz hasarsız olmasını istiyorum. Bir de mac bilenler bilir ilk açıldıkları zaman bir first boot ardından set up screen gelir uzun uzun bilgilerinizi girersiniz. Gümrükte laptop açtırırlarsa onu yeni görüp vergiye filan tabii tutabilirler mi?

Ama aslında ben hiç açılmamasını istiyorum. Açtırma ihtimali nedir? Ben asıl kutusunu bile açmamasını istiyorum. Bilenler biraz tavsiye versin lütfen. 2 gün sonra gidiyor... Ben bu laptop'u 3 senedir istiyorum, o zamandan beri 5 model yenilendi...

 
laptopu havaalanında acmak zorunda xrayden falan gecerken actırıyorlar sadece bakıyorlar bişey olmaz merak etmeyın


  • little miss sunshinee  (14.06.10 23:54:52) 
macbook u ilk kez calistirdiginda gelen ekranda power tusuna basili tutup kapadinmi, tekrar actiginda yine geliyor o ekran.
bagaj bavula koyarsiniz laptopu olur biter. ustune altina giysi, bide kirilabilir etiketi bavula.

  • kush  (15.06.10 00:19:49) 
arkadasin gayet mantikli bence, laptop cantasiyla gayet rahat gelir. benim mac'im acilmis geldi ve dunyanin sonu da olmadi, garanti belgesi ve faturasi olduktan sonra ne olacak ki..


  • kayranin kedisi  (15.06.10 00:53:58) 
kutusu hic acilmamis olursa gumrukte acmak zorunda kalmaz. sonucta onun laptop oldugu belli olur. ben getirdim ordan biliyorum


  • crucio  (15.06.10 02:14:41) 
bkz: obsesif kompulsif bozukluk


  • pekala  (15.06.10 05:02:39) 
yeme bizi, sen satacaksın bu bilgisayarı...
satarken de kutusunda, hiç açılmamış, sıfır bilgisayar diyeceksin, eğer arkadaşın o bilgisayarı bir kere açarsa bilgisayar 2. el olur diye korkuyosun.
çakaaaaal
  • de jure  (15.06.10 09:08:27) 
şimdi, sen pimpiriklisin tamam da, arkadaşın neden pimpirikli onu anlamadım? gerçekten de havaalanlarında bilgisayarı açtırmaları mümkün. el bagajı olarak almasa, kutusuyla bavuluna koysa, e zaten bagajlarda kilo-hacim sınırı her zaman sorun. arkadaşın da demiş ki senin gibi cins bi adamla uğraşıp amerika'lardan laptop getirdiğim halde bir de üzerine niye açılmış bu diye laf işiteceğime, getirmem daha iyi, başkasını bul sen. bence gayet sağlamcı, mantıklı, pragmatist, tuttum ben.

bir de aklıma takılan şu, el bagajı olarak alınan macbook'un yeni olduğunu farketseler bile (açılış ekranından) neden vergi istesinler? sonuçta bu kontrol işlemi amerika'da olacak, ve oranın vergisini zaten vermiş olacaksınız. türkiye'ye gelince ise kontrol olmayacağı için kişisel bilgisayar olaraktan rahat rahat geçecek. doğru değil mi?
  • dekila olmeka  (15.06.10 09:21:46) 
tamamdır açsın bişey olmaz kararı aldım cevplardan sonra. Hem amerikadan getiriyor hem de yüzsüzlük yapıyor gibi oldum. Teşekkürler cevaplarınız için.

bu arada

@durukafa: günah almaya bayılıyosun heralde. Herkes senin gibi abuk sabuk şeyler düşünmüyor. Bu bilgisayarı 2-3 senedir istiyorum diyorum sen satıcaksın diyosun. hakikaten yaptığın şey ayıp.
  • değirmenci  (16.06.10 12:42:37) 
şaka yaptım hafız, alıngan olma bu kadar...


  • de jure  (17.06.10 20:36:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.