[]

"eveeet, bunu ilerleyen derslerde göreceğiz" demeyen java kurs önerisi?

selam.
şu aralar java öğrenmeye çalışıyorum, sıfırdan. giriş seviyesinde html/php bilgisi edinmiştim. ancak java ya da python öğrenmek istiyorum. udemy'den hem android platformda uygulama geliştirmek üzerine hem de python üzerine kurs aldım; mobil geliştirme kursunun mottosu "sıfır bilgiyle mobil uygulama yazın" gibi iddialıydı. 27. derse kadar geldim, bunun yarısı zaten hocanın kendisini tanıtmasıyla ve gerekli teknik kurulumların yapılmasıyla geçti. diğer kısımlar ise "burada şunu yapıyoruz, nedenini bilmenize gerek yok, ileride anlayacaksınız.", "burada şu kodu yazacağız ama ne olduğunu sonraki derslerde göreceksiniz." gibi aptalca geçiştirmelerle dolu. ben de youtube'dan başka ders verenlere bakayım dedim ama çoğu aynı ama ya. "bunu şöyle yapın, şu kodu yazın, şu komutu seçin. ilerleyen derslerde göreceğiz bunların ne anlam ifade ettiğini." diyip durunca epey soğudum bu işten.

yani bu "arkası yarın, bakalım ayşe'nin katili çıkacak mı?" havası nedir?
bunu yapmayan iyi bir kurs tavsiyesi verebilir misiniz sıfırdan başlayanlar için adım adım giden ve işin mantığını güzelce açıklayan?

 
Aynı hissiyatı üniversite birinci sınıfta yaşamıştım :)

Olay şu, mesela loop nedir onu öğrenmen lazım önce, daha oraya gelmeden public nedir static nedir onu anlatamaz. Çünkü onlar oop konusu, biraz daha karmaşık. Yani aslında isterse anlatır da "ünitelerin" sırası olduğu için öyle yapıyorlar.

Ha sabredip kursu bitirsen de cevap alamayabilirsin belki, çünkü Udemy kursları genelde dandik oluyor. Bir de her şeyi anlatayım dese binlerce saatlik video çekmesi gerekir, o da mantıklı bir hareket değil.

Kurs yerine şöyle bir kitap önerebilirim: www.amazon.com.tr

Bir de spesifik olarak sorun burada öyle bir şeyle karşılaştığınızda, bildiğimiz bir şeyse açıklamaya çalışırız.
  • plutongezegendegilmi  (24.05.22 22:58:29) 
belki birilerine faydam olur diye yazayim.

bu öğrenmeye calistiginiz işin hem bilgisayar mühendisliği hem de yazilim mühendisliği diye iki ayrı okulu var. yani iki sene cok temel dersler desek bu adamlar iki sene boyunca bu işleri öğreniyorlar. her bir dönem 14 hafta olsa hic ara vermeden 1 senelik ders demek bu. tabi önceki iki seneyi de yabana attim ama orada da bir takim mühendislik işleri ögreniliyor.

simdi giris okuyup sinirlernize hakim olarak buraya kadar geldi iseniz, sizi zorlayan kisim ile bunun olasi cözümlerini elimden geldigince aciklayayim. yazilim işi bir kaç basamaktan oluşur. yazilim dili ögrenmeye yönelik kurslarin hemen tamamı, size dili ögretmeyi hedefler. bu nedenle, geri planda calisan mimari ile ilgili kısımları atlarlar. zaten atlamazlarsa haftalarca sürecek bir program hazirlamalari gerekir. işte bu atladıkları kısımların bazıları konular ilerledikçe karşınıza gelir. bazıları ise kurguyu sizin yapmanız gerektiğinden karşılaşırsınız.

örnek olarak bir yapıda yığın mı yoksa kuyruk mu kullanacağınıza karar vermeniz gerekiyor. şimdi burada deniyor ki size kuyruk kullanalim diyor. peki neden? ileri de anlarsin. bunu demezse dönüp size veri yapılarını açıklaması gerekiyor.

bu kurslardan yazilim ogrenmenin en iyi yolu, ya kafanizda bir proje olacak. derste anlatılanlar ile onu kodlayacaksınız. boylece, programa yaptırmak istediginiz seyleri ararken ogreneceksiniz. ya da kurslari oldugu gibi kabul edip orada anlatilanlari uygulayacak. yazabildiginiz kadari ile baslangic düzeyinde bir is bulup. bolca kod ameleligi yapacaksınız.

zaten kod bu işin en basit ve ucuz tarafıdır. para eden kısmı mimaridir, iyilestirmedir.
  • helenart  (24.05.22 23:10:07) 
Genelde video cekenler bu meslekte tutunamamislar oluyor, haliyle bir kitaptan biraz gidip sonra birakiyorlar.
Benim arkadaslarimdan birisi sahte egitim video'su cekerek tonla para kazandi, anlattigi seyler alakasiz sacmalik.

Bence video'dan java veya herhangi bir dil ogrenilmez. Baslangic yapilir sonra kendi kendine ogrenirsin.

Cunku her dilin baslangici zor, yazacagin dogru editoru bulmak bile 1 ay surebiliyor.
  • divit  (25.05.22 01:00:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.