[]

"Kat İrtifakı" Tapulu ev alanın başına ne işler çıkar?"

Doğrusu, güzeli "kat mülkiyeti" onu biliyorum.
Ama binlerce "kar irtifaklı" ev var satışta.
Kat irtifaklı ev alınca ne gibi problemler yaşanabilir?


 
Bu sorunun tek bir cevabı yok. Bir binanın kat mülkiyetine geçememesinin bir çok nedeni olabilir. Bunların başında müteahhitin binayı projeden eksik veya uygunsuz olarak yapması gelir. Bu durumdaki binaların çoğunda kat malikleri kendi aralarında para toplayarak binayı projeye uygun hale getirmeye çalışır ancak bu her durumda mümkün olmaz. Kimi durumlarda bazı kat malikleri para vermeye yanaşmaz kimi durumlarda para olsa bile bina projeye o kadar aykırıdır ki uygun hale getirmek için binayı yıkmk gerekir. sormanız gereken sizin baktığınız binadaki sorun ne , bina sakinleri bunu ne kadar çözmek istiyor. Bu sorunun çözümü ne kadar maliyetli.


  • dreamsandcolours  (17.05.22 21:11:00) 
@dreams , peki hiç çözülmese olmaz mı?
Ev zaten alınıyor-satılıyor-kiraya veriliyor- elektriği telefonu bağlanıyorsa neden bu masraf yapılsın?

  • michael_knight  (17.05.22 21:38:13) 
Hiç çözülmeden yıllardır oturumda olan yüzbinlerce daire vardır. Örneğin Ankara dikmende tapu parsel sorgulama uygulamasından benim kendi gözlemlerime göre bir sokaktaki binaların en az yüzde otuzu kat irtifak halinde. Bulunduğunuz lokasyonda bu sorgulamayı sizde yapabilirsiniz. Binadakiler günlük hayatlarına tesir eden bir durum yoksa bu konuyla haliyle çok ilgilenmezler ama örneğin asansör ruhsatı için binanın yapı denetimden belli bir oranda geçmesi gerekir. Asansör çalıştırmak için böyle durumlarda harekete geçilmesi gerekir. Yada bu tip eksik binalarda karşılaşılan bir diğer durum mal sahipleri ile müteahhitlerin daire alacak verecek durumlarından dolayı davalık olmalarıdır. Bu durumlar araştırılıp grekirse binanın değerine göre güncel alım satım fiyatına ileride doğacak masraflar için 20000 30000 koyarak kat irtifaklı dairereler gönül rahatlığı ile alınabilir.


  • dreamsandcolours  (17.05.22 22:10:08) 
@dreams, çok teşekkürler detaylı açıklamalar için


  • michael_knight  (17.05.22 22:43:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.