[]

kafam çok karışık - iş ortamı

Arkadaşlar,
basit, saçma birşey ama gerçekten üzülüyorum ve ne yapacağım hakkında kafam çok karışık.

ofisten biriyle problemim oldu ve hocaya bildirdim. bu kişi, hocalara cok kibar ve yağcı. ben şikayet edince de hoca pek inanmadı zaten ama uyardı. sonra bizi de ayırdı, hiçbir şekilde aynı yerde çalışmıyoruz.

ama bundan sonra hoca bana birkaç kere laf soktu. bu olayla ilgili. bir de en son ben toplantıya katılamadım, daha sonra yanına gittiğimde negatif birşeyse söyleme falan dedi. ben o an çaktırmadım ama sinir oldum. bu şikayetten önce de bir toplantı vardi ona da katılamamıştım, bu yüzden sordu.

ben o kişinin davranışında değilim. ortaya daha iyi iş çıkaran benim, üstüne saçma sapan hakaret edilen, aşağılanan benim.
zamanla, araları da iyi olduğu icin galiba, ben sorun çıkaran gibi oldum.
moralim gerçekten bozuk ve üzgünüm.
mail atip, şu şu sebeplerden dolayı rahatsız oldugumu söyleyeceğim. hoca dedim ama üniversite ortami değil, arge. toplantılara, grup etkinliklerine vs. katılmak zorunda da değilim. katılmayacağımı da yazağım.
ya da ne yapmam uygun olur?

 
Şöyle söyliyim, bugüne kadar 2 işyeri tecrübem oldu, ikisi de kalabalık ofislerdi, garip bi şekilde her yerde en az 1 arıza tip oluyor. Ve bence çalışmak sadece ortamda işin gereğini yerine getirmekten ibaret değil, ortamı da psikolojik olarak yönetmek de bunun bi parçası.

O yüzden üzülme MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR ARKADAŞ. ben bana arıza çıkaran insanlarda hep bi ego problemi hep bi aşşalık kompleksi gördüm. Senin daha iyi iş çıkarman bile o insanların içten içe sana gıcık gitmelerine yeter. Yani sen "ben bunları hakedecek naptmm .s" diye düşünme sakın.

Yukarıda dediğin gibi ortsk etkinliklere katılmaman senin açından sorun olmayacaksa katılma, olabildiğince uzak dur. Ama ben olsam mail filan atmazdım. Kendi hallerinde bok çukurlarında debelenmelerini izlerdim. Ama bana laf sokulduğunda da altta kalmazdım yoksa aşırı üzülürsün "neden sustum neden şöyle şöyle bi cvp vermedim" diye.
  • turuncu tonlarda  (01.05.22 09:24:03) 
Öncelikle hocanın laf sokması bir iletişim engeli ve bunu bir daha yaparsa onu açık ve net konusmaya davet edebilirsin. Çizdiğin sınırı anlayacaktır. Ne kadar hiyerarşi olsa da siz iş arkadaşısiniz, kendi gözünde o hiyerarsiyi cok büyütme.

Diger yandan paylaşımını okurken bi görülme ve takdir edilme ihtiyaci da sezdim ki bu cok insani. Bunu iliskisel bi yerden bekleme. İş yerinde iliskisel kurusal samimiyetler patlama riski en yuksek olanlardir. Ama üretilen, yapilan ortak iş üzerinden kurulan samimiyetler hem daha doyum getirir hem de daha kalıcıdır. Bence de gündemini baskalarinin ihtiraslarindan uzaklastir ve işine odaklan. O suni samimiyetler bi günde bozulabiliyor. Is yerinde guvenilen olmak, sevilen olmaktan daha iyidir.
  • geridonusum  (01.05.22 10:32:55) 
İş hayatında bir yandan seni rahatsız eden olayları dile getirmek ihtiyacında oluyorsun ama diğer yandan da maalesef bazı durumlarda yağcı kişiler sayesinde sorun çıkaran kişi gibi de gözükebiliyorsun. Bence bundan sonra yapman gereken hem o kişiyi, hem de hocam dediğin kişiyi gözünde çok büyütmemek. İkisiyle de arana mesafe koy ve iş dışında profesyonelce konuşmak. dışında hiçbir şekilde görüşme. Mail atarsan bu işi ne kadar önemsediğin şeklinde bir kani oluşacaktır ve Konuyu uzatan taraf olarak bir etki bırakacaksın.
Ben mail atma derim ama gerektiğinde tersle hepsini ve hocan laf sokma gibi pasif agresif tepkiler de bulunursa bunlar karşısında da kesinlikle alttan alma ve konuşmadan tartışmadan çekinme.

  • maq  (01.05.22 16:17:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.